IMF nedjusterer veksten i verdensøkonomien

Det internasjonale pengefondet (IMF) nedjusterer vekstprognosen for inneværende år fra 3,4 prosent til 3,3 prosent.

URO: IMF nedjusterer veksttakten for inneværende år og neste år. Politisk uro er blant årsakene. Arkivfoto: Richard Drew / AP / NTB scanpix
URO: IMF nedjusterer veksttakten for inneværende år og neste år. Politisk uro er blant årsakene. Arkivfoto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politisk uro i en rekke land, spenningen mellom USA og Iran og handelskonflikten mellom USA og Kina, vil fortsatt utgjøre faktorer som kan tynge ned veksten i verdensøkonomien, sammen med værrelaterte katastrofer som skogbrannene i Australia, heter det i IMFs reviderte prognose som ble lagt fram mandag.

Samtidig bidro pengepolitiske tiltak i nøkkeløkonomier verden rundt til global vekst i fjor.

Effekten ser ut til å fortsette i år, påpeker IMF.

For neste år ligger den økonomiske veksten an til å bli 3,4 prosent, mener IMF, som dermed nedjusterer også 2021-veksten.

IMFs forrige prognose la opp til at 2021-veksten vil havne på 3,6 prosent.

I USA venter IMF moderat vekst, fra 2,3 prosent i fjor til 2 prosent i år, og deretter 1,7 prosent neste år. I Japan er også veksttakten moderat, fra 1 prosent i fjor til 0,7 prosent i år. I eurosonen ventes det økt vekst, fra 1,2 prosent i fjor til 1,3 prosent i år, noe som er en nedjustering på 0,1 prosentpoeng fra forrige prognose.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer