IMF-sjefen med dyster dom over verdensøkonomien

Coronapandemien har drevet verdensøkonomien inn i en nedgangstid som vil kreve massiv bistand til utviklingsland, advarer IMF-sjef Kristalina Georgieva.

RESESJON: IMF-sjefen Kristalina Georgieva sier verdensøkonomien er i resesjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RESESJON: IMF-sjefen Kristalina Georgieva sier verdensøkonomien er i resesjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Koronapandemien har drevet verdensøkonomien inn i en nedgangstid som vil kreve massiv bistand til utviklingsland, advarer IMF-sjef Kristalina Georgieva.

- Vi har uttalt at verden nå er i en resesjon, og at lengden og dybden på denne resesjonen avhenger av to ting: At vi klarer å begrense viruset, og at vi har et effektivt og koordinert svar på denne krisa, sier Georgieva til CNBC.

I en videopressebrief fredag ettermiddag sier hun ifølge NTB at resesjonen vil bli verre enn den som fulgte finanskrisen i 2009.

FOLKETOMT: Så tomt for folkeliv har du aldri sett hovedstadens paradegate Karl Johans gate. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Georgieva sier at verdensøkonomien nærmest har bråstanset og at det ifølge Det internasjonale pengefondets anslag vil bli behov for 2500 milliarder dollar for å få utviklingslandenes økonomier over kneika.

– Og dette er et forsiktig anslag, legger hun til.

Over 80 land har så langt søkt om krisehjelp fra IMF.

Til CNBC trekker hun imidlertid fram et lyspunkt.

- Jeg blir oppmuntret av det jeg ser nå. Jeg ser en mye tydeligere forståelse blant verdensledere av at hvis vi ikke slår det (viruset) overalt, så vil vi ikke klare å komme oss ut av dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer