IMF-sjefen med dyster dom over verdensøkonomien

Coronapandemien har drevet verdensøkonomien inn i en nedgangstid som vil kreve massiv bistand til utviklingsland, advarer IMF-sjef Kristalina Georgieva.

RESESJON: IMF-sjefen Kristalina Georgieva sier verdensøkonomien er i resesjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
RESESJON: IMF-sjefen Kristalina Georgieva sier verdensøkonomien er i resesjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Koronapandemien har drevet verdensøkonomien inn i en nedgangstid som vil kreve massiv bistand til utviklingsland, advarer IMF-sjef Kristalina Georgieva.

- Vi har uttalt at verden nå er i en resesjon, og at lengden og dybden på denne resesjonen avhenger av to ting: At vi klarer å begrense viruset, og at vi har et effektivt og koordinert svar på denne krisa, sier Georgieva til CNBC.

I en videopressebrief fredag ettermiddag sier hun ifølge NTB at resesjonen vil bli verre enn den som fulgte finanskrisen i 2009.

Georgieva sier at verdensøkonomien nærmest har bråstanset og at det ifølge Det internasjonale pengefondets anslag vil bli behov for 2500 milliarder dollar for å få utviklingslandenes økonomier over kneika.

– Og dette er et forsiktig anslag, legger hun til.

Over 80 land har så langt søkt om krisehjelp fra IMF.

Til CNBC trekker hun imidlertid fram et lyspunkt.

- Jeg blir oppmuntret av det jeg ser nå. Jeg ser en mye tydeligere forståelse blant verdensledere av at hvis vi ikke slår det (viruset) overalt, så vil vi ikke klare å komme oss ut av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer