IMF tror veksten i Asia stanser

Det internasjonale pengefondet (IMF) tror de raskt voksende økonomiene i Asia vil «stoppe opp» og få nullvekst for første gang siden 60-tallet.

STOPP: Nesten tomme gater i Yangon i Myanmar som følge av tiltakene mot koronaviruset tirsdag 14. april. Foto: Thein Zaw / AP / NTB Scanpix
STOPP: Nesten tomme gater i Yangon i Myanmar som følge av tiltakene mot koronaviruset tirsdag 14. april. Foto: Thein Zaw / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Koronakrisen vil trolig ramme Asia hardere enn den globale finanskrisen i 2008 og den asiatiske finanskrisen i 1997 gjorde.

Asia vil likevel klare seg bedre enn andre regioner, men konsekvensene av koronapandemien vil bli alvorlige over hele linja, ifølge Chang Yong Rhee, IMF-direktør for Asia og Stillehavsområdene.

Krisen er uten sidestykke i Asias historie, ifølge Chang.

Den økonomiske veksten i Kina, som har Asias største økonomi, vil falle fra 6,7 prosent i 2019 til 1,2 prosent i år, spår IMF. Japans økonomi kan falle med 5,2 prosent. Andre land som rammes hardt, er blant andre Malaysia og Thailand.

Viktige årsaker er redusert etterspørsel i markeder som Nord-Amerika og Europa, redusert turisme og forstyrrelser i handel og forsyningskjedene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer