India

Industrien trygler om strengere restriksjoner

Selv industrien i India trygler nå om at økonomien må stenges ned for å stanse lidelsen.

OVERVELDET: En helsearbeider tar seg av coronapasienter på et sykehus i New Dehli India. Foto: TAUSEEF MUSTAFA / AFP
OVERVELDET: En helsearbeider tar seg av coronapasienter på et sykehus i New Dehli India. Foto: TAUSEEF MUSTAFA / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): India opplever en ekstrem smittespredning, og helsevesenet er fullstendig overveldet.

Antallet nye smittetilfeller har sunket noe, til 392488 de siste 24 timene. Totalt har landet registrert 19,56 millioner smittetilfeller. Men dødstallene fortsetter å skyte i været. Siste 24 timer har 3 689 personer mistet livet av corona slik at det totale registrerte dødstallet er 215542.

Nå tar industrien i det gigantiske landet selv til orde for å stenge ned økonomien for å få situasjonen under kontroll, melder Reuters.

- Maksimal respons

- Med den nåværende pandemisituasjonen, er det å redde liv den aller høyeste prioriteten, og det er nødvendig med en nasjonal, maksimal respons på høyeste nivå for å kutte smittespredningen. På dette kritiske tidspunktet hvor dødstallene stiker, oppfordrer Confederation of Indian Industry (CII) til de sterkeste nasjonale steg, inkludert å begrense økonomisk aktivitet for å redusere lidelsen, skriver president for CII og milliardær, Uday Kotak, i en uttalelse på Twitter.

Kapasiteten på indiske sykehus er sprengt og flere steder er det mangel på oksygen etter at det er diagnostisert mer enn 300.000 coronatilfeller daglig i mer enn ti dager på rad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.