Krigen i Ukraina:

Industrigigant trekker seg ut av Russland

- Det er det eneste riktige å gjøre. Men det gjør vondt.

UT: Den danske industrigiganten Grundfos, her representert ved konserndirektør Poul Due Jensen, trekker seg helt ut av Russland og Belarus. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
UT: Den danske industrigiganten Grundfos, her representert ved konserndirektør Poul Due Jensen, trekker seg helt ut av Russland og Belarus. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske pumpeprodusenten og industrigiganten Grundfos trekker seg helt ut av Russland og Belarus. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding.

Selskapet opplyser å ha signert en avtale med driverne av Grundfos Russland, som kan drive videre uten tilknytning til Grundfos-navnet.

Avtalen kommer på plass snaut tre måneder etter at selskapet varslet en full exit fra Russland, etter mer enn 30 år i landet.

- Det er det eneste riktige å gjøre. Men det gjør vondt, og det er tungt å si farvel til både våre ansatte og markedet. Det er en sorgens dag for Grundfos, sa selskapets konsernsjef Poul Due Jensen til den danske avisa Børsen den gang.

ALVORLIG: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) understreket alvoret i en tale på en sikkerhetskonferanse i Tyskland 30. november. Video: Reuters. Vis mer

Grundfos' egne anslag fra oktober tydet på at selskapet ville tape 851 millioner kroner på å trekke seg ut, ifølge Finans.

Salget må formelt godkjennes av myndighetene i Russland, Danmark og EU, skriver avisa.

Selskapet blir dermed det seneste i en lang rekke Vestlige firmaer som har trukket seg ut av Russland, etter at landet invaderte Ukraina for ti måneder siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer