Magnor Minerals:

Industriselskap sier opp alle ansatte

50 personer mister jobben ved Porsgrunn-fabrikken.

SIER OPP SAMTLIGE: Magnor Minerals, som har fabrikk på Herøya industripark (bildet), sier opp alle ansatte. Foto: Wikimedia Commons / Bitjungle
SIER OPP SAMTLIGE: Magnor Minerals, som har fabrikk på Herøya industripark (bildet), sier opp alle ansatte. Foto: Wikimedia Commons / Bitjungle Vis mer
Publisert

Industriselskapet Magnor Minerals har sagt opp alle sine ansatte. Det skriver Telemarksavisa (TA), som får nyheten bekreftet av daglig leder Jan Petter Hestvik.

- Magnor Minerals har i tiden etter at det ble solgt ut av RHI systemet søkt å etablere seg som en selvstendig leverandør. Dette har vist seg svært krevende og styret har dessverre ikke annet alternativ enn å legge ned virksomheten. Styret jobber nå med å få til en styrt nedleggelse av selskapet og alle ansatte er oppsagt, sier Hestvik til TA.

Selskapet het fram til i år RHI Normag, men ble omdøpt til Magnor Minerals da de ble kjøpt opp av Callista Private Equity 1. februar. Under tre måneder seinere fikk de ansatte i dag beskjed om at de ikke lenger hadde en jobb å gå til.

Hestvik forteller til lokalavisa at de jobber for en styrt avvikling av driften.

- Dersom styret ikke lykkes med å etablere en slik løsning, må selskapet begjæres konkurs, fortsetter han.

Ifølge TA ble fabrikken stengt ned som følge av coronasituasjonen og svikt i etterspørselen i fjor vår. I fjor sommer fikk de imidlertid produksjonen i gang igjen, i samarbeid med Yara Porsgrunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer