Inflasjonen i eurosonen nesten halvert

Inflasjonen i eurosonen endte på 1 prosent i de tolv månedene fram til november. For ett år siden lå inflasjonen på 1,9 prosent.

NESTEN HALVERT: I hele EU lå inflasjonen på 1,3 prosent i november, mot 1,1 prosent måneden før. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB Scanpix
NESTEN HALVERT: I hele EU lå inflasjonen på 1,3 prosent i november, mot 1,1 prosent måneden før. Foto: Justin Tallis / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Reviderte tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat viser samtidig at inflasjonen var høyere i november enn i oktober, da den lå på 0,7 prosent i de 19 eurolandene.

I hele EU lå inflasjonen på 1,3 prosent i november, mot 1,1 prosent måneden før. I november 2018 var tolvmånedersinflasjonen 2 prosent.

Italia og Portugal har den laveste inflasjonen med 0,2 prosent, mens Belgia ligger på 0,4. Med en inflasjon på 3,2 prosent, er det Slovakia som ligger høyest blant eurolandene. Tar man med de øvrige EU-medlemmene, er det Romania som ligger høyest med sine 3,8 prosent.

Den europeiske sentralbankens mål er en inflasjon på nær 2 prosent i eurosonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer