Isabelle Ringnes:

- Ingen har sansen for en onkel skrue

Forskjellene mellom fattig og rik øker: - De med mest har helt klart størst ansvar for å bidra, mener Isabelle Ringnes.

SLIK BIDRAR HUN: Isabelle Kristine Ringnes mener kampen mot ulikhet ikke bare handler om skattepolitikk. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

SLIK BIDRAR HUN: Isabelle Kristine Ringnes mener kampen mot ulikhet ikke bare handler om skattepolitikk. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Vis mer
Publisert

- Det er ingen tvil om at økende forskjeller utgjør en stor utfordring for samfunnet, sier Isabelle Ringnes (32) til Børsen.

Hun er først og fremst gründer, foredragsholder og likestillingsforkjemper. Men Isabelle Ringnes står oppført med en inntekt på 37 millioner og en formue på 539 millioner kroner i skattelistene for 2019.

Det gjør henne til en av Norges rikeste.

Siden 2012 har inntektsforskjellene økt i Norge. Nesten én av ti sier at de ikke har råd til bil, mens fem prosent ikke har råd til å gå til tannlegen eller på restaurant.

Økning i langtidsfattige

Det viser Nav-rapporten «Lavinntekt og levekår i Norge» som ble lagt fram i desember.

Og mens de rike øker mest, har andelen med årlig lavinntekt gjort et hopp fra 9,6 prosent i 2011 til 11,2 prosent i 2018. Mellom 2012 og 2018 har det også vært en økning i andelen langtidsfattige, altså husholdninger som har ligget under lavinntektsgrensa i mer enn tre år.

Nav frykter at coronakrisa kan føre enda større ulikhet. Ringnes mener at problematikken er mangefasettert.

- Dette er et sammensatt problem som ikke har noen enkel eller endimensjonal løsning, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.