Ingen konklusjon

Norges Banks representantskap klarte ikke å komme til noen konklusjon om ansettelsen av Nicolai Tangen.

NY SJEF: Representantskapet i Norges Bank jobbet onsdag videre med svarene fra hovedstyret i Norges Bank om ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondsjef. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Scanpix
NY SJEF: Representantskapet i Norges Bank jobbet onsdag videre med svarene fra hovedstyret i Norges Bank om ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondsjef. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi trenger noe mer tid til å bearbeide det dokumentet vi har behandlet, sa Julie Brodtkorp til pressen da dagens møte var over.

Kommentaren kommer etter at representantskapet i Norges Bank møttes onsdag for å fortsette behandlingen av hovedstyrets svar om ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondets nye sjef.

- Vi har avsluttet møtet, og vil gjenoppta det når dokumentet vi hadde i møtet i dag er ytterligere beardbeidet, skriver hun i en SMS til Børsen.

På spørsmål om det betyr at representantskapet ikke er fornøyd med svarene fra sentralbanksjef Øystein Olsen, eller om det er ytterligere tid som behøves, svarer Brodtkorp følgende:

- Det betyr ikke annet enn at grundighet er det som styrer vårt arbeid.

Da hun møtte pressen etter dagens møte ville Brodtkorb ikke si noe om hva som ble diskutert i representantskapet. Ei heller om det er uenighet mellom medlemmene.

- Det er selvfølgelig noe jeg ikke kommenterer, men vi har et svært kompetent representantskap med 15 representanter, hvor hver stemme teller like mye. Vi er alle utnevnt av Stortinget, sa hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer