Ingen lønn til ansatte i England

Norwegian og bemanningsbyrået OSM har ikke midler til å lønne rundt 1400 piloter og kabinansatte i Storbritannia for april.

TOMT: Verken Norwegian eller bemanningsselskapet har penger til å betale lønn i april til de ansatte i England. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
TOMT: Verken Norwegian eller bemanningsselskapet har penger til å betale lønn i april til de ansatte i England. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det melder E24 , som har fått innsyn i brevet der de ansatte blir varslet av fagforeningene BALPA og United om at de ikke får lønna si.

– Ja, det stemmer at det har blitt sendt ut varsel om mulig forsinket lønnsutbetaling til piloter i Storbritannia, i påvente av at myndighetenes lønnsordning blir iverksatt. Vi har samtidig hatt god og løpende dialog med fagforeningen om dette, skriver informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian i en epost til NTB torsdag morgen.

OSM er det norske bemanning- og utdanningskonsernet som Espen Høiby driver. De besørger mye av mannskapene i Norwegian.

Ifølge brevet fagforeningene har sendt til de ansatte, skal OSM nylig ha invitert representanter for fagforeningene til telefonmøte.

«Målet med samtalen var for å informere oss om at Norwegian har informert OSM om at de ikke vil være i en posisjon til å betale aprillønnen, og at OSM heller ikke har tilstrekkelige midler for å dekke lønnen», skriver BALPA til sine medlemmer i brevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer