- Ingen økt russisk trussel

Regjeringen har skjerpet sikkerheten på norsk sokkel, men Terje Aasland forteller at myndighetene ikke har registrert en økning i trusselbildet. - Det er trygt å jobbe på norsk sokkel, forteller han til Dagbladet.

TRYGT: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier det ikke har vært økt trusselbilde mot norsk sokkel i tida etter sabotasjen på Nordstream. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
TRYGT: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier det ikke har vært økt trusselbilde mot norsk sokkel i tida etter sabotasjen på Nordstream. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

SANDEFJORD (Dagbladet): Gassrørledningene mellom Russland og Tyskland ble ødelagt av eksplosjonene på bunnen av Østersjøen i slutten av september.

De russiske myndighetene er hovedmistenkt for udåden, ifølge mange. Etterforskere i Sverige og Danmark har slått fast at rørledningene ble utsatt for sabotasje, men ikke slått fast hvem som sto bak.

Norge har 9000 kilometer olje- og gassledninger på sin sokkel og 90 installasjoner.

Ingen økte trusler

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) forteller Dagbladet at regjeringen ikke har fått noen indikasjoner på at norske ledninger er truet av angrep fra verken Russland eller andre.

- Vi har ingen tegn til økte trusler rettet mot norsk sokkel verken i dag, eller på noe tidspunkt etter sabotasjen på Nord Stream-ledningene, sier Aasland til Dagbladet.

Fra det 43. olje- og energipolitiske seminaret i Sandefjord er Aasland klar på at krigen i Ukraina har løftet Norges betydning internasjonalt. Han sier at Vladimir Putin vinner krigen hvis han splitter det vesteuropeiske samholdet i energipolitikken.

- Hvis Putin får neglen på lillefingeren, så tar han alt. Da vinner han krigen. Det kan vi ikke la skje, sier Aasland fra talerstolen kort tid seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer