Salmar:

- Ingen plass å gjemme oss

Mandag sendte laksegigant Salmar permitteringsvarsel til 851 ansatte.

- ALVORLIG: Konsernsjef Frode Arntsen i Salmar forteller at permitteringen er alvorlig for lokalsamfunnene. Foto: Terje Bendiksby / NTB
- ALVORLIG: Konsernsjef Frode Arntsen i Salmar forteller at permitteringen er alvorlig for lokalsamfunnene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Laksegiganten varsler permittering av 851 ansatte, skriver de i en pressemelding. Dette gjelder ansatte ved prosesseringsanlegg på Frøya og Senja. I likhet med Lerøy, som varslet permittering forrige uke, legger selskapet skylda på regjeringens omdiskuterte lakseskatt.

«Dette skyldes i hovedsak at regjeringens forslag til ny lakseskatt har ødelagt markedet for langsiktige fastpriskontrakter. Slike kontrakter er vanlige å inngå i god tid før leveranser og er helt nødvendige med tanke på å fylle anleggene med nok bearbeidingsaktivitet», står det i pressemeldingen.

- Veldig alvorlig

Permitteringene gjelder fra 1. januar til 30. juni.

«Salmar finner den gjeldene situasjonen dypt beklagelig. Vi vil i tiden fremover gjøre vårt ytterste for å finne avhjelpende tiltak i en vanskelig og krevende situasjon for alle. Det vil skje i nært samarbeid med de ansatte og deres tillitsvalgte», står det videre.

Salmar skriver at ikke alle vil bli permittert samtidig.

- Vi har en del løpende kontrakter som er startet i 2022 og går inn i 2023, så vi har en viss aktivitet slik at vi slipper hundre prosents permitteringsgrad. Vi jobber fortsatt med å prøve å skape mer aktivitet, og vi gjør vårt aller ytterste for at det blir avlåst, sier konsernsjef Frode Arntsen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer