- Ingen spesiell risiko

UD fraråder foreløpig reiser som ikke er nødvendige til utlandet, men fra 1. juli står turistnasjoner klare til å ta imot reiseglade nordmenn. Og sykdomsrisikoen er liten, mener norsk lege.

PÅ STRANDEN: I Malaga har lokalbefolkningen allerede tatt stranden tilbake etter en periode med strenge coronarestriksjoner. Fra 1. juli kan spanjolene få besøk av utenlandske turister på stranda. Foto: JORGE GUERRERO / AFP / NTB scanpix
PÅ STRANDEN: I Malaga har lokalbefolkningen allerede tatt stranden tilbake etter en periode med strenge coronarestriksjoner. Fra 1. juli kan spanjolene få besøk av utenlandske turister på stranda. Foto: JORGE GUERRERO / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg vil ikke undergrave de norske rådene, men nå er det nesten ikke dødsfall i Spania lenger. Det er ikke lenger noe spesiell risiko for å få coronavirus ved å reise til Spania, sier lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken.

Økonomisk smell

UD fraråder inntil videre, og i utgangspunktet fram til 20. august, reiser som ikke er strengt nødvendige til utlandet. Unntaket er som kjent Danmark, der nordmenn fritt kan reise fra 15. juni.

Samtidig som norske myndigheter på det sterkeste har oppfordret nordmenn til å feriere i Norge i sommer, og altså fraråder reiser utenlands, står en rekke land klare til å ta imot norske turister om de skulle komme.

Blant dem er Spania, som er et av landene som er ekstra hardt rammet av coronaviruset. Årsaken er åpenbar. Tar man 2019 så viser tallene at 83,7 millioner utenlandske turister besøkte landet. I år har det som kjent blitt bom stopp.

Allerede i mars falt antallet turistankomster med 65 prosent. Siden har tallene utviklet seg til å bli skrekkelige.

Turistnæringen står for 12 prosent av bruttonasjonalproduktet i Spania, og de økonomiske følgene av coronakrisa har derfor vært dramatiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer