Nicolai Tangen:

- Ingen steder å gjemme seg

Den nye normalen er «større usikkerhet og mer risiko», tror oljefondssjefen.

OLJEFONDSJEF: Niciolai Tangen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
OLJEFONDSJEF: Niciolai Tangen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag holder Stortingets finanskomité en høring om Statens pensjonsfond utland, populært kalt Oljefondet. Det er oljefondssjef Nicolai Tangen som holder det innledende innlegget under høringen, der han blant annet skisserer opp utfordringene fondet står overfor.

- Når vi begynte å legge pandemien bak oss og tenkte at alt skal bli «normalt», så smalt det på nytt, sier Tangen.

- Kommer til å bli rufsete

For både pandemien, og krigen i Ukraina, setter preg på jobben Oljefondet skal gjøre, både direkte på investeringene i Russland, og gjennom høyere inflasjonspress.

- Fondet er investert bredt i internasjonale markeder. Det er den grunnleggende ideen. Det betyr at det som skjer i verden påvirker fondet. Det er ingen steder å gjemme seg. I vår verden er risiko noe vi må leve med. Det er jobben vår å håndtere det, sier Tangen.

Tangen mener at de største utfordringene framover er inflasjon og geopolitikk.

- Hvilke geopolitiske konsekvenser krigen vil få er vanskelig å si, men vi står trolig foran de største endringene vi har sett på 30 år. Det er liten tvil om at økende friksjon mellom stormakter og reversering av globaliseringen vil påvirke markedene, sier Tangen, og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer