Nattklubbeier:

Ingen tro på full gjenåpning: - Feighet

Etter to år med turbulens, klamrer nattklubbeier Kristoffer Fladmark seg til håpet før regjeringens pressekonferanse i kveld.

SPENT: Siden midten av januar har serveringsbransjen hatt tillatelse til å servere øl, vin og sprit fram til klokka 23.00. Nå krysser bransjen fingrene for ytterligere lettelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SPENT: Siden midten av januar har serveringsbransjen hatt tillatelse til å servere øl, vin og sprit fram til klokka 23.00. Nå krysser bransjen fingrene for ytterligere lettelser. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har et håp, men dessverre ingen forventning om full gjenåpning. Hvis man skal tolke politikerne og det som er kommet fram i media, er det mye som tyder på at både bordservering, 1-metersregelen og krav om munnbind beholdes, sier Kristoffer Fladmark, som står bak nattklubben Storgata 26 i Oslo, til Børsen.

Tirsdag kveld går statsminister Jonas Gahr Støre på talerstolen etter at regjeringen forrige uke varslet «betydelige lettelser» i gjenåpningen av Norge denne uka.

Mandag skrev Dagbladet at de aller fleste restriksjonene vil bli fjernet. Regjeringen beholder imidlertid 1-metersregelen og krav om munnbind der hvor meteren ikke kan holdes, ifølge flere kilder tett på prosessen.

- Voldsomme konsekvenser

En videreføring av ovennevnte tiltak vil få kraftige konsekvenser for særlig nattklubbaktørene.

- Munnbind har ikke så mye å si, men med krav om bordservering og 1-metersregel, vil det si at vi driver for én fjerdedels maskin. Vi kan rett og slett ikke ta imot så mange gjester som vi ideelt sett skulle hatt. Det har voldsomme konsekvenser for oss, fortsetter Fladmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.