Frankrike

Innbruddstyver banket skandalisert forretningsmann

Den omstridte forretningsmannen og tidligere Adidas-eieren, Bernard Tapie (78) og kona Dominique (70) ble voldelig angrepet av innbruddstyver i sitt hjem nær Paris.

VOLDELIG RAN: De kontroversielle, franske forretningsmannen Bernard Tapie ble utsatt for et voldelig innbrudd i helga. Foto: BERTRAND GUAY / AFP
VOLDELIG RAN: De kontroversielle, franske forretningsmannen Bernard Tapie ble utsatt for et voldelig innbrudd i helga. Foto: BERTRAND GUAY / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Paret ble bundet fast med elektriske ledninger, fysisk angrepet og frastjålet smykker, melder BBC.

Tapie er berømt i Frankrike - både som finansminister, tidligere eier av Adidas, eier av en fotballklubb og som en fargerik og kontroversiell mediepersonlighet. Han har tidligere vært gjennom flere runder i rettsapparatet gjennom flere tiår - blant annet for korrupsjon og bedrageri. Han har også sonet i fengsel.

- Gjorde volden verre

Ifølge BBC sov ekteparet da fire menn kom seg forbi sikkerhetsvaktene og brøt seg inn i hjemmet deres klokka 00.30 natt til søndag.

- Inntrengerne dro fru Tapie etter håret fordi de ville vite hvor skatten var. Men selvfølgelig var det ingen skatt, og det at de ikke fant noe, gjorde volden verre, sier ordfører i Combs-La-Ville, Guy Geoffroy til nyhetsbyrået AFP.

Tapie skal ha blitt slått over hodet med ei klubbe mens han satt i en stol. Kona skal ha klart å komme seg løs og løp til nabohuset og ringte politiet. Hun ble brakt til sykehuset med skader i ansiktet etter å ha blitt slått.

- Knust

- Det går bra med henne, opplyser Tapies barnebarn, Rodolphe Tapie, ifølge BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.