Innfører sanksjoner mot amerikanske selskaper

Reagerer på våpensalg.

SANKSJONER: Kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot flere amerikanske selskaper. Foto: Sultan Dosaliev / Reuters / NTB
SANKSJONER: Kinesiske myndigheter innfører sanksjoner mot flere amerikanske selskaper. Foto: Sultan Dosaliev / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av september kunngjorde USAs utenriksdepartement at de ville gi Taiwan en våpenpakke til en verdi av 1,1 milliarder dollar, hvorav 665 millioner skulle gå til et radarvarslingssystem som skal hjelpe øystaten med å spore innkommende raketter.

Bakgrunnen for våpenstøtten er for å styrke Taiwans forsvarsevne mot Kina.

Fredag innfører Kina sanksjoner mot de amerikanske selskapene Raytheon og Boeing som følge av våpensalget til Taiwan, uttaler det kinesiske utenriksdepartementet, ifølge Reuters.

Advarer USA

Amerikanske myndigheter har varslet at de vil stemme over om de skal sende militærhjelp direkte til Taiwan. Det vil isåfsall sende «alvorlige signaler om Taiwans uavhengighet», ifølge kinesiske myndigheter.

Hvis lovforslaget blir vedtatt, «vil det ryste det politiske grunnlaget for forholdet mellom Kina og USA, og vil ha ekstremt alvorlige konsekvenser for fred og stabilitet over Taiwanstredet».

Det sa Mao Ning, talsperson i det kinesiske utenriksdepartementet, torsdag.

Pelosi sanksjonert

I august innførte kinesiske myndigheter også sanksjoner mot lederen for Representantenes hus i USA, Nancy Pelosi, etter at hun besøkte Taiwan.

Besøket - som skjedde i forbindelse med kongresslederen rundtur i Asia - ble møtt med kraftige advarsler og reaksjoner fra Kina, som ikke anerkjenner Taiwans suverenitet. Kinesiske myndigheter mente besøket var «provoserende» og «undergravde Kinas suverenitet og territorielle integritet».

Bare timer etter at Pelosis fly landet på øya, iverksatte kinesiske myndigheter den største militærøvelsen noensinne. Taiwan mener Kina forbereder seg på å invadere øya, og innledet kort tid seinere sin egen militærøvelse.

Både Pelosi og hennes nærmeste familie ble ilagt sanksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer