Innfører strakstiltak for serveringsbransjen

- Ikke rimelig at Oslo kommune innkrever avgift.

SKJENKESTANS: - Siste sjanse, sier byrådsleder Raymond Johansen, men han vurderer ikke å stenge Vinmonopolet. Vis mer
Publisert

På bakgrunn av smitteverntiltakene, innfører Oslo kommune et strakstiltak som innebærer at forventet omsetningsavgift for alkohol for 2020 nedjusteres med 50 prosent for alle skjenkesteder.

Det pekes på at de fleste serveringssteder nå er i en svært vanskelig økonomisk situasjon som følge av stengte dører og full stopp i inntekter.

- Oslo kommune tilbyr derfor også utsettelse av innbetalingsfristen av avgiften til 1. september for både salgs- og skjenkesteder. De som allerede har innbetalt omsetningsavgiften for 2020, vil få tilbakebetalt 50 prosent, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen til Børsen.

- Ikke rimelig

Bakgrunnen for strakstiltaket er blant annet omsetningsfallet serveringsstedene står overfor i 2020.

- De aller fleste serveringssteder måtte stenge dørene etter at Helsedirektoratet fattet sitt vedtak 12. mars. Da ble det vanskelig å drive på en helsemessig forsvarlig måte. Derfor er det ikke rimelig at Oslo kommune innkrever avgift ut fra fjorårets omsetningstall, som deretter må tilbakebetales i 2021, fortsetter Evensen.

Næringsbyråden opplyser at de nå har lyttet til innspillene fra bransjen, og håper at tiltaket kan være med å lette byrden noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer