Nammo:

Inngår kjempekontrakt på 2,6 milliarder

Staten og ammunisjonsprodusenten Nammo inngår avtale.

ØKER: Nammo på Raufoss har bedt regjeringen om flere hundre millioner kroner. Fredag 13. januar får ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag holder regjeringen pressekonferanse fra den norske våpenprodusenten Nammo på Raufoss. Dagbladet kunne i går, torsdag, avsløre at regjeringen ville gi flere hundre millioner til økt våpenproduksjon.

Forrige uke ba Nammo staten om 650 millioner kroner for å utvide kapasiteten. Fredag blir det klart at kontrakten er på inntil hele 2,6 milliarder kroner, kunne forsvarsminister Bjørn Arilds Gram fortelle.

- Norge skal stille opp for Ukraina som vi har gjort fram til nå, sier han.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum begrunner kontrakten med å være en trygg leverandør for Ukraina, som står Norge nært. Han påpeker også at det er viktig for Norge å ha nasjonal kontroll.

- Krigen i Ukraina har skapt et stort behov for ammunisjon, og norske Nammo spiller en betydelig rolle for Nato-landene og i vestlig ammunisjonsproduksjon, sier finansministeren.

Kontrakten skal også godkjennes av Stortinget før den trer i kraft.

- Dette er en gledens dag. Jeg er helt sikker på at vi får denne saken gjennom Stortinget på en god måte, sier parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.