Hemsedal:

Inngripende tiltak: - Den tredje smellen

Mens sommernæringene har hatt friere retningslinjer, går det mot nok en nedtur for vinterdestinasjonene i Norge. - Kjempekrevende, sier ordfører i Hemsedal.

KULDE: Mye snø og kulde kan være med til å redde sesongen i Hemsedal, til tross for regjeringen nye tiltak. Foto: Torstein Bøe / NTB
KULDE: Mye snø og kulde kan være med til å redde sesongen i Hemsedal, til tross for regjeringen nye tiltak. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye muterte varianten av covid-19 fortsetter å sette sitt preg på verdensbildet. Onsdag ble det atter en gang innført nye og strengere tiltak i Norge, til stor frustrasjon for næringslivet.

Meteren er tilbake, sammen med skjenkestopp ved midnatt for utelivsbransjen og regler om antallsbegrensninger og smittesporing av gjester.

Tiltakene og anbefalingene gjelder på nasjonalt nivå, så selv om visse kommuner har veldig lav smitte og ingen påviste tilfeller av omikron, så må de tilpasse seg på lik linje med alle andre.

- Det er klart at for en vinterdestinasjon som Hemsedal, så er dette kjempekrevende. Vi opplever igjen at smitten avtar inn mot sommeren, for så å stige inn mot høsten og vinteren. Vi er avhengig av inntjening på vinteren for å overleve, sier Pål Rørby, ordfører i Hemsedal kommune.

Han legger til:

- Dette er tredje smellen nå.

- Der det gjør mest vondt

Rett før starten av skinæringens høysesong, innførte regjeringen de nye innstrammende tiltakene, noe som ordføreren sier vil får store økonomiske konsekvenser for flere aktører på den populære skidestinasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.