Aksjeskandalen:

Innrømmelse om ekteskapet

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp.

Erna Solberg opplyser at hun har vært inhabil i sin tid som statsminister i forbindelse med Sindre Finnes' aksjekjøp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er selvfølgelig veldig vanskelig og vondt. Jeg er fortsatt glad i Sindre, og vi har vært et par lenge. Det er vanskelig at på et viktig område for meg som politiker, så har ikke han vært ærlig, sier Erna Solberg til Børsen.

Fredag inviterte Høyres leder til pressekonferanse for å orientere om Sindre Finnes’ aksjehandel i åra hun var statsminister.

Under det som tidvis ble en tårevåt affære på Stortinget i formiddag, ble det klart at Finnes gjorde over 3600 aksjehandler mens Erna Solberg var statsminister. Han har samlet tjent 1,8 millioner kroner, ifølge Solberg.

Hun kaller ektemannens aksjehandel «et alvorlig tillitsbrudd».

- Som alle kan se har denne listen vært omfattende. Sindre har handlet langt mer enn han fortalt meg og SMK. Det er alvorlig. Antall kjøp og salg er betydelige, sier Solberg innledningsvis.

- Ikke innsideinformasjon

Hun tar videre forbehold om at det kan ha skjedd feil i samlingen av dataen som følge av den omfattende aktiviteten.

- Sindre har ikke vært ærlig med meg. Tillitsbrudd er alltid vanskelig, og ekstra vanskelig er det spesielt når det er i familien. Det gjør vondt for meg å være så hard mot Sindre som jeg er i dag. Men fordi vi har felles økonomi er hans handlinger direkte påvirket av hvordan jeg kan gjøre min jobb som politiker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.