Innrømmer at hun tok feil:
- Pinlig

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol innrømmet i Stortinget i ettermiddag at det er pinlig å innrømme at hun har tatt feil om skjenkestoppen.

-PINLIG: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i Stortinget under debatten om skjenkestopp. Foto: Javad Parsa / NTB
-PINLIG: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i Stortinget under debatten om skjenkestopp. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol måtte torsdag stille i Stortinget for å forklare seg om regjeringens beslutning om full nasjonal skjenkestans.

Både Frp og MDG har fremmet forslag om at skjenkeforbudet skal opphøre umiddelbart. Forslagene ble hastebehandlet i Stortinget torsdag ettermiddag.

Under debatten kom hun med en uvanlig ydmyk og åpenhjertig innrømmelse.

- Uvitenhet

Uttalelsen kom da KrF-leder Olaug Bollestad utfordret Kjerkol om hvorfor hun selv var med på å overkjøre Solberg-regjeringen om skjenkeforbud for ett år siden.

- Det var nok dessverre uvitenhet og kanskje en litt optimistisk tro på at det gikk an å skille de som serverer mat på en tallerken og de som bare skjenker alkohol, svarte hun sa hun ble utfordret på snuoperasjonen fra KrF-leder Olaug Bolletad.

Kjerkol og Arbeiderpartiet var med på å vrake regjeringens skjenkeforbud i januar i fjor, og åpnet for at det ble lov å skjenke alkohol hvis man serverte mat med drikken.

- Erfaringen fra det vedtaket kjenner vi jo i dag. Blant annet gjennom en rekke avisoppslag som viste hvordan barer serverte pølser, eller til og med bestilte take away. Det var ingen god historie, sa Kjerkol fra Stortingets talerstol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer