Robert F. Kennedy jr.

Innrømmer bånd til sexforbryter

Den uavhengige presidentkandidaten Robert F. Kennedey innrømmer at han hadde bånd til den avdøde forretningsmannen og sexforbryteren Jeffrey Epstein.

PRESIDENTKANDIDAT: Robert F. Kennedy driver valgkamp som uavhengig presidentkandidat. Foto: REUTERS/Amr Alfiky
PRESIDENTKANDIDAT: Robert F. Kennedy driver valgkamp som uavhengig presidentkandidat. Foto: REUTERS/Amr Alfiky Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Robert F. Kennedy jr. forsøker å bli USAs neste president som en uavhengig kandidat. Så langt har valgkampen hans fått mye oppmerksomhet for anti-vaksinebudskapet og konspirasjonsteorier Kennedy har gitt støtte til.

I et ferskt intervju med Fox News innrømmer nevøen til tidligere president John F. Kennedy, at han fløy to ganger på privatflyet til den nå avdøde sexforbryteren og forretningsmannen Jeffrey Epstein.

ARRESTERT: Fungerende statsadvokat i New York, Audrey Strauss, peker ut Ghislaine Maxwell som medhjelperen til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Video: AP Vis mer

Påsketur

- Jeg var ombord på Jeffrey Epsteins fly to ganger. Jeg var ombord i 1993 da jeg reiste til Florida med kona mi og våre to barn for å besøke mora mi over påske, sier Kennedy i intervjuet.

Flyet fikk seinere tilnavnet «Lolita Express» fordi Epstein angivelig brukte flyet til å frakte mindreårige jenter som skal ha blitt utsatt for grove seksuelle overgrep, ifølge The Independent.

Privatflyet ble også brukt til å transportere gjester til hans private, karibiske øy, Little Saint James. Både USAs tidligere president, Bill Clinton, og britiske prins Andrew var blant dem som besøkte øya sammen med Epstein.

- Kona mi hadde et eller annet forhold til Ghislaine Maxwell, og de tilbød oss å få sitte på til Palm Beach, så jeg dro ned, og også ved et annet tilfelle fløy jeg og familien min - fire av barna mine og Mary til Rapid City i Sør-Dakota for å gå på fossiljakt en helg, forklarer presidentkandidaten i Fox-intervjuet.

- Aldri alene

Hans daværende kone, Mary Richardson Kennedy, døde i 2012. Kennedy er nå gift med «Curb Your Enthusiasm»-skuespilleren Cheryl Hines.

I 2021 ble Ghislaine Maxwell (60) funnet skyldig i medvirkning til menneskehandel og overgrep mot flere mindreårige jenter ned til 14 år, sammen med den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein. Den tidligere britiske sosietetskvinnen soner nå en dom på 20 års fengsel.

- Bortsett fra disse turene var jeg aldri på flyet hans alene. Jeg har vært veldig åpen om dette fra begynnelsen av. Det var 30 år siden - lenge før noen visste noe om Jeffrey Epsteins ulovlige oppførsel, og jeg er enig med deg i at den informasjonen bør offentliggjøres, sier Kennedy til Fox News.

SVARER: Slik svarte kronprins Haakon på spørsmål om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Video: NTB Scanpix Vis mer

Epstein ble pågrepet av politiet i New York i juli 2019. Etter 36 dager i varetekt ble han funnet død på cella 66 år gammel 10. august. Dagen før Epstein, ifølge myndighetene, tok livet sitt, offentliggjorde en føderal dommer 2.000 sider med dokumenter knyttet til anklagene mot ham for seksuelle overgrep mot unge jenter.

Vil ha åpenhet

Også 2008 ble Epstein dømt for kjøp av sex fra en mindreårig i Florida.

Kennedy har vært åpen for flere konspirasjonsteorier i løpet av valgkampen sin så langt. Nå stiller han også spørsmål ved hva som skjedde da Epstein døde. Myndighetene sier at han tok sitt eget liv. Samtidig er det blitt avdekket rutinesvikt i fengselet da Epstein døde. Ettersom han også hadde svært mange forbindelser til noen av verdens rikeste og mektigste, har det utløst en lang rekke teorier.

- Vi bør få ordentlige svar på hva som skjedde med Jeffrey Epstein, og alle folkene på høyt politisk nivå, som han var involvert med, alt det bør være offentlig, sier Kennedy.