Nike-sjef:

Innrømmer drap

En av Nikes toppledere snakker ut om drapet han begikk da han var 16 år gammel.

SJEF: Nike-sjef Larry Miller er blant annet toppsjef for merkevarene Jordan og Converse. Her avbildet i 2018, i forbindelse med lanseringen av PSGs nye drakter. Foto: Franck Fife / AFP / NTB
SJEF: Nike-sjef Larry Miller er blant annet toppsjef for merkevarene Jordan og Converse. Her avbildet i 2018, i forbindelse med lanseringen av PSGs nye drakter. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I dag er Larry Miller en av toppsjefene i Nike, og har ansvar for avdelingen for basketsko i tillegg til skomerkevarene Jordan og Converse.

Han er også styreleder for Nike Jordan, og er blant de mest innflytelsesrike menneskene i milliardkonsernet.

At Miller skulle ende opp i en sånn posisjon, var det ikke mange som trodde da han var ung. I forbindelse med at han skal gi ut bok om livet sitt neste år, forteller han nå til BBC at han som 16-åring, i 1965, begikk et drap.

Gjengdrap

Han vokste opp vest i Philadelphia, og allerede som 13-åring fikk han feil venner. Han gikk fra å være «mønsterelev» til å drikke hver dag og bli med i en gjeng, skriver BBC.

Han begikk drapet fordi at en venn av ham var blitt drept av en rivaliserende gjeng. Han og noen venner hadde drukket, og bestemte seg for å ta hevn. Han tok da med seg et håndvåpen i kaliber .38, og gikk ut for å finne dem som gjorde, forteller han.

Men hevntokten gikk ikke som planlagt, og Miller endte opp med å skyte den første personen de møtte, 18 år gamle Edward White, i brystet. Han døde av skadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer