Nike-sjef:

Innrømmer drap

En av Nikes toppledere snakker ut om drapet han begikk da han var 16 år gammel.

SJEF: Nike-sjef Larry Miller er blant annet toppsjef for merkevarene Jordan og Converse. Her avbildet i 2018, i forbindelse med lanseringen av PSGs nye drakter. Foto: Franck Fife / AFP / NTB
SJEF: Nike-sjef Larry Miller er blant annet toppsjef for merkevarene Jordan og Converse. Her avbildet i 2018, i forbindelse med lanseringen av PSGs nye drakter. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I dag er Larry Miller en av toppsjefene i Nike, og har ansvar for avdelingen for basketsko i tillegg til skomerkevarene Jordan og Converse.

Han er også styreleder for Nike Jordan, og er blant de mest innflytelsesrike menneskene i milliardkonsernet.

At Miller skulle ende opp i en sånn posisjon, var det ikke mange som trodde da han var ung. I forbindelse med at han skal gi ut bok om livet sitt neste år, forteller han nå til BBC at han som 16-åring, i 1965, begikk et drap.

Gjengdrap

Han vokste opp vest i Philadelphia, og allerede som 13-åring fikk han feil venner. Han gikk fra å være «mønsterelev» til å drikke hver dag og bli med i en gjeng, skriver BBC.

Han begikk drapet fordi at en venn av ham var blitt drept av en rivaliserende gjeng. Han og noen venner hadde drukket, og bestemte seg for å ta hevn. Han tok da med seg et håndvåpen i kaliber .38, og gikk ut for å finne dem som gjorde, forteller han.

Men hevntokten gikk ikke som planlagt, og Miller endte opp med å skyte den første personen de møtte, 18 år gamle Edward White, i brystet. Han døde av skadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.