Nike-sjef:

Innrømmer drap

En av Nikes toppledere snakker ut om drapet han begikk da han var 16 år gammel.

SJEF: Nike-sjef Larry Miller er blant annet toppsjef for merkevarene Jordan og Converse. Her avbildet i 2018, i forbindelse med lanseringen av PSGs nye drakter. Foto: Franck Fife / AFP / NTB
SJEF: Nike-sjef Larry Miller er blant annet toppsjef for merkevarene Jordan og Converse. Her avbildet i 2018, i forbindelse med lanseringen av PSGs nye drakter. Foto: Franck Fife / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I dag er Larry Miller en av toppsjefene i Nike, og har ansvar for avdelingen for basketsko i tillegg til skomerkevarene Jordan og Converse.

Han er også styreleder for Nike Jordan, og er blant de mest innflytelsesrike menneskene i milliardkonsernet.

At Miller skulle ende opp i en sånn posisjon, var det ikke mange som trodde da han var ung. I forbindelse med at han skal gi ut bok om livet sitt neste år, forteller han nå til BBC at han som 16-åring, i 1965, begikk et drap.

Gjengdrap

Han vokste opp vest i Philadelphia, og allerede som 13-åring fikk han feil venner. Han gikk fra å være «mønsterelev» til å drikke hver dag og bli med i en gjeng, skriver BBC.

Han begikk drapet fordi at en venn av ham var blitt drept av en rivaliserende gjeng. Han og noen venner hadde drukket, og bestemte seg for å ta hevn. Han tok da med seg et håndvåpen i kaliber .38, og gikk ut for å finne dem som gjorde, forteller han.

Men hevntokten gikk ikke som planlagt, og Miller endte opp med å skyte den første personen de møtte, 18 år gamle Edward White, i brystet. Han døde av skadene.

- Det har gjort det enda vanskeligere for meg, fordi det var helt uten grunn, sier Miller.

Hemmelig fengselsdom

Miller sier til Sports Illustrated at han ble dømt og sonet sin straff. I årevis holdt han fengselsoppholdet hemmelig for både familie, venner og folk han jobber med.

- I årevis prøvde jeg å løpe fra dette. Jeg prøvde å gjemme det, og håpet at folk ikke kom til å finne det ut, sier han til bladet.

Miller har hatt en rekke toppjobber i andre multinasjonale selskaper, blant annet i Kraft foods og suppeprodusenten Campbell. Han har også vært toppsjef i basketklubben Portland Trail Blazers.

Han forteller at han aldri har løyet om fengselsoppholdet på jobbintervjuer og liknende, men at han har forsøkt å holde det hemmelig.

- Inspirerende

Nike skriver i en uttalelse til BBC at de mener Millers historie er en enorm inspirasjon, og kan bidra til å gi håp til tidligere domfelte.

- Vi håper dette kan åpne dørene til nye muligheter, og inspirere til å gå framover med livene deres, skriver Nike ifølge BBC.

- En persons feilsteg, eller den verste feilen de har gjort i livet, burde ikke styre hva som skjer resten av livet, sier Miller.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer