Amerikansk økonomi

Innrømmer: - Folk er virkelig deprimerte

President Joe Biden mener fortsatt at det er mulig for USA å unngå en stor økonomisk nedtur. Men han erkjenner at befolkningen er skadeskutt etter to veldig tøffe år.

VIL SNU: USAs president, Joe Biden, mener det er mulig for landet å unngå en resesjon. Foto: AP Photo/Evan Vucci
VIL SNU: USAs president, Joe Biden, mener det er mulig for landet å unngå en resesjon. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Torsdag stilte den hardt pressede presidenten opp til et langt intervju med nyhetsbyrået AP i Det ovale kontor.

- Folk er virkelig, virkelig deprimerte, sier Biden etter to eksepsjonelt humpete år for den amerikanske økonomien siden pandemien brøt ut i 2020.

Nå sliter USA med den høyeste inflasjonen på 40 år. På ett år har konsumprisindeksen steget med 8,6 prosent. Prisen på varer som mat og bensin har skutt i været og gjør dype innhogg i budsjettene til vanlige folk. Onsdag hevet den amerikanske sentralbanken styringsrenta med 0,75 prosentpoent - den høyeste økningen siden 1994. Det betyr at også huslån og andre utgifter vil øke for millioner av amerikanere.

Psykisk helsehjelp

I det ferske intervjuet legger Biden vekt på at han overtok en økonomi som allerede var fullstendig ute av balanse som følge av pandemien, og at situasjonen har ført til store psykologiske arr for mange som har opplevd at selve identiteten deres er blitt rammet.

- Behovet for psykisk helsehjelp har skutt i være i USA fordi folk har sett at alt er blitt kastet rundt. Alt det vi har kunnet regne med, er forstyrret. Og det meste av det som har skjedd, har skjedd som følge av pandemien, sier Biden til nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer