Innrømmer regelbrudd: - Uhyre lei meg

Ola Borten Moe (Sp) innrømmer å ha brutt regjeringens habilitetsregler.

BRØT REGLER: Ola Borte Moe innrømmer at han har brutt regjeringens habilitetsregler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BRØT REGLER: Ola Borte Moe innrømmer at han har brutt regjeringens habilitetsregler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) innrømmer brudd på regjeringens habilitetsregler. Han har kjøpt aksjer i våpenselskapet Kongsberg Gruppen, melder E24.

- Jeg har brutt habilitetsregelverket, sier han i et intervju med avisa.

- Det er en alvorlig sak, det er en pinlig sak, og det er en sak som gjør at det kommer til å settes spørsmålstegn ved min integritet spesielt, og helt sikkert regjeringen sin.

Børsen har vært i kontakt med Borten Moe, som henviser til pressekontakten i Kunnskapsdepartementet.

Til NTB sier Borten Moe at han ikke har snakket med statsminister Jonas Gahr Støre personlig om saken.

Overfor TV 2 sier Borten Moen at saken ble kjent for dem på tirsdag.

- I etterkant av det har det selvsagt vært kontakt mellom mitt departement og Statsministerens kontor, og også selvsagt min partileder, sier ministeren.

- Uhyre lei meg

E24 skriver at Borten Moe brøt regelverket da han i januar deltok på et regjeringsmøte om en milliardkontrakt til ammunisjonsprodusenten Nammo.

Uka før kjøpte han aksjer for over 400 000 kroner i våpen- teknologikonserten Kongsberg Gruppen, som indirekte eier 25 prosent av Nammo gjennom den finske våpenleverandøren Patria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.