Innrømmer rolle i ellevill flukt

En tidligere spesialsoldat og sønnen hans møtte i retten mandag, tiltalt for å ha hjulpet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn å rømme fra Japan.

INNRØMMER: Eks-spesialsoldat Michael Taylor har innrømmet å ha smuglet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn ut av Japan. Her på en mellomlanding i Tyrkia. Foto: Tyrkisk politi / AFP / DHA /
INNRØMMER: Eks-spesialsoldat Michael Taylor har innrømmet å ha smuglet tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn ut av Japan. Her på en mellomlanding i Tyrkia. Foto: Tyrkisk politi / AFP / DHA / Vis mer
Publisert

Michael Taylor (60) og sønnen Peter (26) møtte mandag i en japansk rettssal tiltalt for å ha hjulpet milliardær og tidligere sjef i Nissan Carlos Ghosn å flykte fra Japan på spektakulært vis.

Taylor og sønnen innrømte i sine åpningsinnlegg at de hadde smuglet Ghosn ut av landet i en kasse laget for å frakte musikkutstyr i desember 2019, skriver nyhetsbyrået AP.

- Dere hjalp ham å flykte, sa aktor. Begge de tiltalte bekreftet at hovedtrekkene i aktoratets versjon var korrekt, og indikerte med det at de ikke kom til å forsvare seg mot anklagene om å ha hjulpet en kriminell.

Ifølge Sky News erkjenner både far og sønn straffskyld.

Å hjelpe kriminelle å flykte har en strafferamme på tre års fengsel i Japan.

Ghosn var sjef i Nissan i over 20 år, før han i 2018 ble pågrepet og tiltalt for grov økonomisk utroskap. Ghosn hevder han er uskyldig, og har forklart at han flyktet fordi han var redd han ikke skulle få en rettferdig rettssak i Japan. Han ble løslatt mot kausjon i 2019, og det var mens han var løslatt at han benyttet sjansen til å flykte.

Fløy til Libanon

Michael Taylor er tidligere «Green Beret», altså spesialsoldat i den amerikanske hæren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.