Innrømmer skattefeil

Erna Solberg har trolig betalt feil skattebeløp til Bergen kommune i en årrekke, melder Aftenposten torsdag.

FEIL: Det er uvisst om Solberg har betalt for lite eller for mye i skatt. Nå ønsker hun å rydde opp. Foto: Terje Pedersen / NTB
FEIL: Det er uvisst om Solberg har betalt for lite eller for mye i skatt. Nå ønsker hun å rydde opp. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Erna Solberg mistenker hun har betalt for mye skatt av eiendommen i Bergen, melder Aftenposten torsdag kveld.

Den tidligere statsministeren har nå kontaktet Bergen kommune for å få klarhet i saken.

Det er foreløpig uvisst om Solberg har betalt for mye eller for lite i eiendomsskatt. Feilen skal ha foregått i en årrekke, innrømmer hun overfor Aftenposten.

Årsaken til den uriktige beskatningen er at eiendommen er delt inn i to seksjoner - en boligdel og en næringsdel. Disse eiendomstypene skattes ulikt i Bergen.

- Næringsseksjonen ser ut til å være ilagt eiendomsskatt som bolig ved en feil. Jeg har derfor kontaktet Bergen kommune for å få rettet opp i dette, sier Solberg til Aftenposten.

Hun sier videre at dersom det viser seg at hun har betalt for lite eiendomsskatt, skal hun etterbetale summen kommunen kommer fram til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer