Erna Solberg:

Innrømmer: Visste mer

Sindre Finnes ga offentligheten kun oversikt over handler, antall aksjer og datoer. Aksjekursen er fortsatt hemmelig.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

For halvannen uke siden utleverte Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, en oversikt over 3600 aksjehandler mens kona var statsminister.

Hva som som var aksjekursen under handelen, og dermed hvor mye Finnes har tapt og fått i gevinst, var utelatt. Selv oppga Solberg at den totale gevinsten i løpet av åtte år var 1,8 millioner kroner - et tall som ikke kan ettergås av offentligheten uten flere detaljer.

- Som jeg har sagt også tidligere er 1,8 millioner det beløpet Sindre har opplyst til meg og Høyre. Vi sitter ikke med en egen beregning av dette, og det er bare Sindre som kan svare på detaljerte spørsmål rundt dette, sier Solberg i en kommentar til Børsen.

Mandag kveld svarer Høyre-lederen flere medier om aksjeskandalen. Hun innrømmer også overfor NRK og VG at det finnes mer informasjon om Finnes' handler enn det som er delt.

- Noen av mine medarbeidere har hatt tilgang til mer informasjon om deler av transaksjonene, for å kunne bistå med å sammenstille lista, men har ikke lenger tilgang på denne informasjonen. Det relevante for meg har vært å få frem de opplysningene som er nødvendige for å belyse min habilitet, sier hun.

Dagbladet møtte Erna Solberg for å snakke om ektemannen Sindre Finnes' aksjehandler. Video: Vegard Krüger Vis mer

Til VG forteller hun at dette inkluderer priser og tidspunkt for handler.

Hun framholder imidlertid overfor Børsen at dette ikke er viktig informasjon for å vurdere hennes habilitet.

- Eksperter sier Finnes' liste er verdiløs og hans advokat Skjelbred sier at de bare vil utlevere en komplett liste til Økokrim dersom de spør. Høyre nekter å bidra til at en komplett liste får sett dagens lys. Er ikke dette det samme som at Høyre og Erna Solberg i praksis beskytter Sindre fra en etterforskning?

- Nei. Vi ønsker å bidra til å belyse saken best mulig, svarer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer