Innstilte all trafikk - i drift igjen

Flyplassen i Hamburg innstilte all flytrafikk etter at klimaaktivister skal ha stormet rullebanen. Nå er driften gjenopptatt.

Skjermdump: Flyplassen i Hamburg.
Skjermdump: Flyplassen i Hamburg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Flyplassene i Hamburg og Düsseldorf er i drift igjen etter at flytrafikken ble midlertidig stanset da klimademonstranter tok seg inn på flyplassområdet, skriver NTB.

Stengte

Hamburg-flyplassen meldte tidligere torsdag på sine nettsider:

- Av sikkerhetsmessige årsaker er all flytrafikk stanset fordi uvedkommede har fått tilgang på flyplassens områder.

- Vi ber våre passasjerer om å følge med på statusen på sin flygning, heter det i en uttalelse.

Det kommer etter protester.

Ifølge den tyske avisa Bild er det klimaaktivister fra Letzte Generation som har tatt seg inn på flyplassens områder og stormet en eller flere rullebaner.

- Den ene varmerekorden etter den andre slås rundt om i verden for tida. En ytterligere forverring av klimasituasjonen vil føre til at store deler av jorden blir ubeboelig – allerede i dette århundret, skriver gruppa på Twitter.

Pressevakt i Avinor, Ylva Celius Trulsen, sier til Dagbladet at flytrafikken på de norske flyplassene ikke blir berørt av problemene i Hamburg, og at ferietrafikken her til lands går greit for seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.