Inntektene stuper

Regjeringen regner med at årets inntekter fra oljenæringen blir på 98 milliarder kroner. Det er rundt 60 prosent lavere enn det som opprinnelig var anslått.

STUPER: Regjeringen regner med at årets inntekter fra oljenæringen blir på 98 milliarder kroner. Det er rundt 60 prosent lavere enn det som opprinnelig var anslått. Bildet viser Johan Sverdrup, som er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
STUPER: Regjeringen regner med at årets inntekter fra oljenæringen blir på 98 milliarder kroner. Det er rundt 60 prosent lavere enn det som opprinnelig var anslått. Bildet viser Johan Sverdrup, som er det tredje største oljefeltet på norsk sokkel. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Oljeinntektene faller med nesten 150 milliarder, et fall på nesten 60 prosent

I statsbudsjettet for 2020 var oljeinntektene stipulert til nærmere 245 milliarder kroner. I revidert nasjonalbudsjett er tallet altså justert ned til 98 milliarder.

Den viktigste årsaken er lavere priser på olje og gass, opplyser oljeminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

Petroleumsinvesteringene på norsk sokkel antas å bli rundt 166 milliarder kroner i 2020, noe som er om lag 9 prosent lavere enn det som opprinnelig ble lagt til grunn.

- For å opprettholde norske kompetansemiljøer og gi aktivitet i norsk økonomi er det nå avgjørende at planlagte prosjekter gjennomføres. Derfor har vi i dag også lagt fram forslag om midlertidige skattetiltak, sier Bru.

Regjeringen vil gi oljeselskapene en utsettelse på skatteregningen gjennom endringer i avskrivingsreglene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer