Inspirerte skrekkfilm: - Vil pirre

Cornelius Sjømatrestaurant inspirerte skrekkfilmen «The Menu». Daglig leder Odd Einar Tufteland understreker at det er trygt å komme hit - selv om du «fanges» på ei øy.

«FANGES HER» Båten frakter deg ut til restauranten. Så må du vente til båten kommer tilbake. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
«FANGES HER» Båten frakter deg ut til restauranten. Så må du vente til båten kommer tilbake. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BJØRØYHAMN (Dagbladet): I skrekkfilmen fraktes en gruppe mennesker med båt til en svært eksklusiv luksusrestaurant ute på ei øy. Her er de fanget til båten kommer tilbake på slutten av kvelden. I mellomtida kommer det noen brutale overraskelser fra kokken.

I likhet med restauranten fra «The Menu» fraktes gjestene til Cornelius Sjømatrestaurant utenfor Bergen i båt til en avsidesliggende holme.

Daglig leder Odd Einar Tufteland forklarer at de ønsker å tilby en opplevelse.

- Vi er ikke helt samme type luksusrestaurant som på filmen. Vi skal levere et godt sjømatmåltid og en god opplevelse, og da vil vi pirre. Vi ønsker å pirre alle sansene. Øyne, ører, lukt. At alle sansene er åpne før du setter deg ned med måltidet. Det tror jeg vi får til, sier han.

Restauranten frakter gjestene i båt fra Bryggen i Bergen sentrum og ut i byfjorden. Deretter er det cirka en halvtime før du er framme. Du ankommer restauranten 18.30 og båten tilbake går 22.30. I mellomtida er du «fanget» på den lille øya.

Men i motsetning til filmen, er det trygt å komme hit, understreker Tufteland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer