Intern krisekrangel

Regjeringen øker strømstøtten, men strømkrisa splitter Arbeiderpartiet. Samtidig diskuterer Ap og Sp på kammerset om oppføring av nye kabler til utlandet.

STRØM OG KABLER: Samarbeidet mellom Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) utfordres. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STRØM OG KABLER: Samarbeidet mellom Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) utfordres. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømkrisa lager problemer for Arbeiderpartiet og for regjeringen.

Dagbladets kilder forteller om dragkamp internt i regjeringen, og om en misnøye fra Ap-krefter på Stortinget rettet mot egen regjering.

Lørdag ettermiddag ble det kjent at regjeringen øker strømstøtten fra 55 til 80 prosent. Men etter det Dagbladet forstår, startet frustrasjonen innad i Ap allerede da strømprisene eskalerte i fjor høst og regjeringen begynte jobben med en krisepakke.

Trøbbel rundt krisepakke

Da ble flere i Ap-gruppa på Stortinget stadig mer utålmodig over en regjeringen man mente somlet med å få på plass tiltak for å bøte på de skyhøye strømprisene.

Flere fortalte da Dagbladet at krisepakken som til slutt ble utarbeidet kunne ha kommet på plass tidligere. Strømregninga som forfalt i desember kunne dermed blitt inkludert i krisestøtta, påpeker flere.

Den forsterkede ordningen gjelder først for regningen som kommer i februar. Og selv med økt støtte, slår den fortsatt inn når prisen er over 70 kw/ t, dobbelt så høyt som gjennomsnittlig årspris de siste åra.

- Strømmen er fortsatt ikke på billigsalg. som finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sa til Dagbladet i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer