Tusenfryd:

Investerer gigabeløp etter pandemismell

Fornøyelsesparken gjør historisk satsing.

INVESTERER MILLIONER: Tusenfryd gjør historisk satsing etter pandemien. Foto: Berit Roald / NTB
INVESTERER MILLIONER: Tusenfryd gjør historisk satsing etter pandemien. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

To år med pandemi har krevd sitt av næringslivet. Spesielt i reisebransjen har det vært harde tak, noe også fornøyelsesparken Tusenfryd har merket. I 2020 endte omsetningen på 50 millioner kroner under året før, og driftsresultatet endte på to millioner kroner i minus.

2021 ble imidlertid betydelig bedre kan administrerende direktør Bjørn Håvar Solli fortelle Børsen.

- Vi fikk til tross for pandemi likevel en sesong vi skal være svært fornøyde med under de forutsetningene vi hadde. Vi landet på omtrent samme omsetning som i 2019, selv om besøkstallene var 25 prosent ned, sier han.

Investerer kvart milliard

Han legger imidlertid ikke skjul på at de to forrige sesongene har vært tøffe, spesielt med tanke på de ansatte.

- Det har vært en veldig spesiell driftssituasjon, og en stor usikkerhet både i 2020 og 2021 om man får anledning til å åpne. Det berører mange ansatte - vi har over 700 i løpet av en sesong. Den uforutsigbarheten ville vi blitt veldig, veldig lettet over å slippe i 2022, sier han.

NYE TIDER: Bjørn Håvar Solli håper på opptur etter to tunge coronaår. Foto: Tusenfryd
NYE TIDER: Bjørn Håvar Solli håper på opptur etter to tunge coronaår. Foto: Tusenfryd Vis mer

Våren ser ut til å være uten tiltak i Norge, og hverdagen er i ferd med å gå tilbake til normalen. For Tusenfryd betyr det å rulle ut planer om å oppgradere parken.

Solli avslører nemlig at parken nå er i gang med sin største investering noensinne. 250 millioner kroner skal gå til å løfte fornøyelsesparken over tre år. Arbeidene startet i vinter, og ved sesongåpning 23. april er det allerede på plass nye attraksjoner.

Dette er nytt

Det inkluderer en ny vannsklie og en labyrint med skuespillere som skal skremme gjestene i «The Dungeon». Parken innfører også temasoner, som en del av et overordnet mål om å gjøre Tusenfryd til en temapark snarere enn en tradisjonell fornøyelsespark.

- Det tror jeg vil være en av de store forskjellene, for det blir mer å se for alle når man går rundt i parken også, sier Solli.

FUNNET: Martin Aandstad var klovn på Tusenfryd under halloween dagene. Han gikk viral på Tiktok etter at en bruker la ut videoer om han og prøvde å finne ut hvem han var. Video: Tiktok @finn.tusenfryd.gutten og @martinaandstad Vis mer

Tusenfryd inngår i det spanske selskapet Parques Reunidos, som står for over 60 parker verden over. Det er eierne som nå har bestemt seg for å spytte inn en kvart milliard i den norske fornøyelsesparken.

- Interne målsettinger går vi ikke ut med, men det er helt klart sånn i bransjen at man ved større investeringer forventer å se en vekst. Vi tenker det er veldig viktig at vi ikke bare investerer enkeltvis i attraksjonsutvikling, men i hele parktilbudet, sier Solli.

Det betyr også at Tusenfryd får flere arbeidsplasser.

- Så lenge investeringen resulterer i vekst, vil det også medføre behov for ytterligere arbeidskraft.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer