Carl Icahn

Investor advarer om kraftig smell

Kan komme en resesjon - eller verre, slår mangemilliardæren fast. Norsk ekspert peker på dette som hovedutfordringen.

RESESJON: Milliardæren peker på inflasjonen som en av hovedgrunnene til den dystre spådommen. Det er naturlig med en økt diskusjon, ifølge ekspert. Illustrasjonsfoto. Foto: Bazuki Muhammad / Reuters / NTB

RESESJON: Milliardæren peker på inflasjonen som en av hovedgrunnene til den dystre spådommen. Det er naturlig med en økt diskusjon, ifølge ekspert. Illustrasjonsfoto. Foto: Bazuki Muhammad / Reuters / NTB

Vis mer
Publisert

Den verdenskjente amerikanske investoren Carl Icahn (86) tror at USA har en alvorlig økonomisk smell i vente.

- Jeg tror det fint kan komme en resesjon, om ikke enda verre, sier Icahn til CNBC.

Milliardæren er en av Wall Streets mest suksessrike investorer, og har rystet USAs næringsliv i en årrekke, ifølge Forbes, som anslår 86-åringens formue til 15,9 milliarder dollar - 139,3 milliarder kroner.

- Økende inflasjon

En resesjon er definert som en nedgang i et lands bruttonasjonalprodukt i to eller flere påfølgende kvartaler.

Icahn begrunner skrekkadvarselen med at en økende inflasjon er en enorm trussel mot økonomien, mens Ukraina-krigen tilfører mer usikkerhet til de økonomiske framtidsutsiktene.

- En resesjon er et mulig utfall, men det spørs når man tenker, om det er snart eller lenger fram i tid, sier sjefstrateg i Nordea Markets, Erik Bruce, til Børsen.

Han mener det virker lite sannsynlig med en nært forestående resesjon og begrunner:

- Det er bra vekst i økonomien. Forbrukerne har mye oppsparte midler etter pandemien som de kan bruke, det holder fart i økonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer