Øystein Stray Spetalen

Inviterer Erna og Jonas til gruppa

Øystein Stray Spetalen avviser Ap-hat i mye omtalt WhatsApp-gruppe, sier «dustekommentarer» får stå på regningen til dem som har skrevet dem - og retter en åpen invitasjon til Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen.

SLÅR TILBAKE: - Hvis du tror det er et hat mot Arbeiderpartiet her - det er veldig, veldig lite kritikk mot Arbeiderpartiet. Det er en diskusjonsplattform, det er spørsmålsstilling, sier Øystein Stray Spetalen om mye omtalt WhatsApp-gruppe. Foto: Anette Karlsen / NTB
SLÅR TILBAKE: - Hvis du tror det er et hat mot Arbeiderpartiet her - det er veldig, veldig lite kritikk mot Arbeiderpartiet. Det er en diskusjonsplattform, det er spørsmålsstilling, sier Øystein Stray Spetalen om mye omtalt WhatsApp-gruppe. Foto: Anette Karlsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis Erna Solberg, Raymond Johansen eller Jonas Gahr Støre har lyst til å bli medlem, så er det bare å komme med telefonnummeret, så er de medlem med en gang, de, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Torsdag skrev Dagens Næringsliv om gruppa «Politikk» - hvor Spetalen er administrator - på samtaletjenesten WhatsApp.

I gruppa, som i slutten av august besto av 128 medlemmer, diskuterer «flere av landets rikeste personer hvordan de skal ta knekken på Arbeiderpartiet og miljøbevegelsen», ifølge avisa.

Saken har vekt reaksjoner fra flere sentrale politikere - deriblant statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder Jonas Gahr Støre og Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

- Det som er gjengitt i Dagens Næringsliv er noe helt annet enn det som er virkeligheten bak gruppen. I utgangspunktet ble denne gruppen opprettet av meg for fem år siden. Vi satt og diskuterte. En seks-sju stykker ble medlem. I stedet for å sende mail til hverandre, brukte vi WhatsApp, i og med at det er en gratis og enkel kommunikasjonsplattform, sier Spetalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer