Holmenkollen skifestival er beryktet for mange ting. Det er kultur, det er folkefest, det er kaos og det er mye moro.
Lørdag klokka halv elleve går startskuddet for femmila herrer, og da begynner også folkemengdene å bli større i skog og mark rundt løypa. Noen tilbringer til og med natta i skogen, for å sikre seg best plass.
Men ikke alle trenger å kave seg gjennom store trær og nysnø eller å telte for å få seg en god plass.

Hagen i Davos: - Meget sterkt
Liv og røre
Orkla-styreleder, Stein Erik Hagen (66), følger med på sporten og festen fra bålpanna i hagen, som nabo til Holmenkollbakken.
- Det er veldig hyggelig med litt liv i området, forteller Hagen til Børsen.
For det kan raskt bli liv når titusenvis av mennesker i alle aldre samles, gjerne akkompagnert av øl og store høyttalere.
Men Hagen plages ikke særlig av dette. Snarere tvert imot, ifølge ham selv.
- Bærer musikken helt bort til deg?
- Det håper jeg. Musikken er bare gøy, og det er fint å se at ungdommen koser seg. Jeg synes det er meget positivt, sier Hagen.

Lege advarer: - Kan bli fatalt
- Litt akevitt
Og på sin egen måte bidrar han ytterligere til «livet». Mangemilliardæren inviterer nemlig årlig til pølsefest, etter den store skifesten.
- Det har jeg drevet med lenge, stort sett hvert år siden jeg flyttet inn, forteller Hagen.

66-åringen bor i et svært hus i Voksenkollen ved Holmenkollen på rundt 1500 kvadratmeter, med gode solforhold og en usjenert utsikt. Her har han bodd siden 1992.
På pølsefesten serveres det pølser, øl og en liten dram for dem som måtte ønske.
- Vi har til og med litt akevitt. Det må jo med, sier Hagen.
Hvem som får invitasjon til pølsefesten, vil ikke Hagen gå inn på. Han kan imidlertid avsløre at han tidligere har invitert noen tilskuere.
- Vi prater og koser oss, gjerne rundt bålpanna. Det er veldig greit å koke opp litt vann og la pølsene gjøre sitt, sier Hagen.
Favoritt i lang tid
Han legger heller ikke skjul på at pølser er en favoritt.
- Jeg har vært glad i pølser i hele mitt liv, helt siden jeg var liten skolegutt, forteller Hagen, før han spør:
- Visste du at Idun ketchup er den eneste ketchupen som ikke sklir av pølsa?
Idun er vel å merke levert av Hagens eget selskap Orkla, så om man bør ta hans ord om emnet for «god fisk», får være opp til enhver. Hagen sier at han uansett foretrekker pølse i lompe, hvor det er vanskelig for ketchupen å skli av.
Ketchup eller ei, så er pølsefest en slager. Hagen må derimot nøye seg med å se ski på avstand. Han kan ikke lenger stå på ski etter en operasjon for et par år siden.
- Jeg har operert i ryggen og har mistet balansen, så det er det slutt på. Jeg savner det, forteller han.
Meteorologene varsler at det blir fint, men kaldt, vær under skidagene. Hagen ser ikke bort ifra at han blir å finne rundt bålpanna, med radioen på.
- Nå må vi glede oss til den store folkefesten, det er ekstra fint når det er bra vær, sier han.