Skattlegging av de rikeste i Norge:

«Ironisk at hun anklager MEG»

Slik reagerer Rødt-leder Bjørnar Moxnes i en ordveksling med kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) om skattlegging av de rikeste i Norge.

VIL DISKUTERE TILTAK: Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) opplever at det er behov for å diskutere brede og virkningsfulle tiltak, slik at folk klarer seg gjennom 2022 og 2023. Foto: Javad Parsa / NTB
VIL DISKUTERE TILTAK: Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) opplever at det er behov for å diskutere brede og virkningsfulle tiltak, slik at folk klarer seg gjennom 2022 og 2023. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg tror at tom retorikk fra Moxnes er det som hjelper folk minst akkurat nå. Nå har vi behov for å diskutere brede og virkningsfulle tiltak, slik at folk klarer seg gjennom 2022 og 2023 og at forskjellene mellom folk går ned. Denne regjeringen går på jobb hver eneste dag med et mål om å gjøre det bedre for folk i Norge.

Det svarer Ap-profil og kunnskapsminister Tonje Brenna til Børsen på spørsmål om Rødt-leder Bjørnar Moxnes' kritikk av regjeringen, som blant annet gjaldt anklager om handlingslammelse.

- Jeg tror ikke at Moxnes tror på kritikken selv en gang, følger hun opp.

- Hvorfor ikke?

- Fordi at denne regjeringen, helt siden den tiltrådte, har lagt fram en rekke forslag i Stortinget som har til hensikt å bøte på situasjonen som vi er i. Forslag som blant annet har dreid seg om strøm, arbeidsliv og utdanning. Så regjeringen er ikke rammet av handlingslammelse.

«Ironisk at statsråden anklager MEG»

Børsen har forelagt Brennas uttalelser for Moxnes, som svarer på følgende måte:

«Det er mildt sagt ironisk at statsråden anklager MEG for 'tom retorikk'. Regjeringen risikerer å havne i dundrende utakt med folkeflertallet, så jeg skjønner at mangelen på svar pakkes inn i svulstige formuleringer», skriver han i en e-post og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer