Iselin Nybø er taus om turistskatt

Venstre, som gjerne vil innføre turistskatt i Norge, har tatt over Næringsdepartementet. Den nye statsråden, Iselin Nybø, vil ikke si hva hun vil gjøre.

OVERBEFOLKET: Økningen i cruisetrafikk har satt sinnene i kok flere steder i Norge og verden de siste åra. En turistskatt har vært blant forslagene for å få bukt med økningen. Her fra Stavanger i 2019. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
OVERBEFOLKET: Økningen i cruisetrafikk har satt sinnene i kok flere steder i Norge og verden de siste åra. En turistskatt har vært blant forslagene for å få bukt med økningen. Her fra Stavanger i 2019. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I Venstres partiprogram heter det at partiet vil «legge til rette for at kommuner som ønsker det kan innføre turistskatt».

Turistskatt er derimot ikke nevnt i regjeringsplattformen, og Nybø vil ikke svare Stavanger Aftenblad på om hun vil videreføre forgjenger Torbjørn Røe Isaksens (H) politikk, eller om hun vil legge seg på Venstres linje.

Nybø viser til at et forslag om turistskatt nå er under utarbeidelse på Stortinget.

«Statsråden avventer innholdet i dette før hun tar stilling til saken», skriver politisk rådgiver Britt Giske Andersen (V) til Aftenbladet.

SV ba før jul regjeringen om å utrede turistskatt, og næringskomiteen skal si sin mening innen 24. mars. Et stortingsvedtak er ventet 16. april.

Regjeringen har tidligere gjort det klar at den ikke ønsker denne typen skattlegging. Tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var også tydelig på det da han for en uke siden inviterte turistnæringen og reiselivskommuner til å komme med tips til hvordan man løse problemet med overturisme.

– Standpunktet til regjeringen ligger fast i denne regjeringsperioden, sa han da.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer