Isfront etter lekkasje: - Svært ubehagelig

LO-lederen gikk hardt ut mot NHO og frøs all kontakt etter lekkasjer og signaler om økt bruk av lockout.

ISFRONT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik fryser samarbeidet med NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ISFRONT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik fryser samarbeidet med NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi lar være å møte å NHO og har kansellert et utspill vi skulle hatt om klima i dag. Her må det bli en oppvask og avklaringer før jeg kan opptre med NHO-sjefen slik dette er blitt, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til avisen.

Det skjer etter at leder Stein Lier-Hansen i Norsk Industri i VG torsdag fortalte om hva som skjedde i kulissene i løpet av streiken i prosessindustrien.

- Svært ubehagelig

I samme reportasje fortalte NHO-leder Ole Erik Almlid om samtaler mellom ham og Hessen Følsvik underveis i streiken.

- Det er særdeles ubehagelig at jeg skal lese om en konfidensiell samtale mellom meg og NHO-sjefen. Det er veldig problematisk. Det er ikke overraskende at vi snakker med hverandre under store konflikter. Men det gjør meg skikkelig opprørt å lese om det i avisene i dagene etter, sier LO-lederen.

Også NHO-sjef Almlid er oppgitt over at samtalene mellom de to toppene ble omtalt i avisa.

- Det er svært ubehagelig at mine samtaler med LO-lederen blir gjengitt i media, skriver Almlid i en epost til Aftenposten ved 1600-tiden.

Følsvik sier hun forventer at NHO rydder opp internt «slik at vi kan ha gjensidig tillit og fortrolighet partene imellom».

Onsdag denne uka ble arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi enig med arbeidsgiverne i Norsk Industri etter ti dager med streik i prosessindustrien. Over 2.500 LO-medlemmer var i streik.

- Uhørt

I torsdagens VG-sak kom også NHO-toppene med signaler om økt bruk av lockout fremover, noe LO-lederen reagerer sterkt på.

- Det er helt uhørt at en representant for NHO varsler ny strid samme dag som en vanskelig og vond streik er over. Vi leser også som om NHO varsler ny linje og at de i større grad skal bruke lockout i tiden fremover. Det er alvorlig, sier hun.

NHO-direktør Ole Erik Almlid sier at deres syn på lockout står fast, etter at NHO-topp Stein Lier-Hansen torsdag sa at streik og lockout må kunne sidestilles.

- NHO har ikke endret syn på bruk av lockout. Dette er et lovlig virkemiddel, men terskelen for å bruke kampmidler i arbeidslivet skal fortsatt være høy. Derfor er lockout noe vi sjelden bruker, og vi har alltid en grundig saksbehandling i forkant, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid til NTB.

Oppdateres

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer