Isfront etter lekkasje: - Svært ubehagelig

LO-lederen gikk hardt ut mot NHO og frøs all kontakt etter lekkasjer og signaler om økt bruk av lockout.

ISFRONT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik fryser samarbeidet med NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
ISFRONT: LO-leder Peggy Hessen Følsvik fryser samarbeidet med NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi lar være å møte å NHO og har kansellert et utspill vi skulle hatt om klima i dag. Her må det bli en oppvask og avklaringer før jeg kan opptre med NHO-sjefen slik dette er blitt, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til avisen.

Det skjer etter at leder Stein Lier-Hansen i Norsk Industri i VG torsdag fortalte om hva som skjedde i kulissene i løpet av streiken i prosessindustrien.

- Svært ubehagelig

I samme reportasje fortalte NHO-leder Ole Erik Almlid om samtaler mellom ham og Hessen Følsvik underveis i streiken.

- Det er særdeles ubehagelig at jeg skal lese om en konfidensiell samtale mellom meg og NHO-sjefen. Det er veldig problematisk. Det er ikke overraskende at vi snakker med hverandre under store konflikter. Men det gjør meg skikkelig opprørt å lese om det i avisene i dagene etter, sier LO-lederen.

Også NHO-sjef Almlid er oppgitt over at samtalene mellom de to toppene ble omtalt i avisa.

- Det er svært ubehagelig at mine samtaler med LO-lederen blir gjengitt i media, skriver Almlid i en epost til Aftenposten ved 1600-tiden.

Følsvik sier hun forventer at NHO rydder opp internt «slik at vi kan ha gjensidig tillit og fortrolighet partene imellom».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer