Isfront i busstreiken

Beskyldningene hagler mellom bussjåførene og arbeidsgiversiden. Fra i morgen er busstrafikken over hele landet lammet.

UTHOLDENHET: Tillitsvalgt i Fellesforbundet, Unibuss, Annstein Garnes mener at folk er klare for å streike så lenge det trengs. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Reporter: Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert

- Så langt har partene stått forholdsvis langt fra hverandre. Det har dermed ikke vært grunnlag for nye runder, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO Transport til Dagbladet.

Bussjåførstreiken er nå inne i sin sjette dag og kollektivtransporten på det sentrale Østlandet er hardt rammet.

Så langt er 3800 bussjåfører tatt ut i streik, hovedsakelig i Oslo og i tidligere Akershus.

Fra lørdag morgen trappes konflikten ytterligere opp. Da vil bussjåførene i Vestland, Trøndelag, Rogaland og Finnmark også tas ut i streik. Bussjåfører i store deler av Nordland og hele Kristiansand vil også streike.

Da vil busstrafikken over store deler av landet stanse opp.

Ingen kontakt

- Kampviljen er stor og vi streiker for å tvinge frem et resultat som gir bussjåførene en bedre hverdag, sier forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet, som organiserer mange av bussjåførene.

I tillegg til Fellesforbundet er Yrkestrafikkforbundet, YS Spekter og LO Stat også omfattet av streiken.

Eggum er innstilt på at konflikten kan bli langvarig og det er foreløpig ingen kontakt mellom partene. Som Eggum har sagt tidligere i uka, så har han fortsatt strøm på telefonen og vil plukke den opp hvis arbeidsgiverne ringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer