Isfront: Milliardærene saksøker hverandre

Ekspartnerne i heftig konflikt.

STRID: Runar Vatne og Carl Erik Krefting er begge eiere av eiendomsutvikingsselskapet Søylen Eiendom. Nå vil Carl Erik Krefting kaste Runar Vatne ut av selskapet. Foto: Anette Karlsen / NTB
STRID: Runar Vatne og Carl Erik Krefting er begge eiere av eiendomsutvikingsselskapet Søylen Eiendom. Nå vil Carl Erik Krefting kaste Runar Vatne ut av selskapet. Foto: Anette Karlsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått full isfront mellom eiendomsinvestorene Carl Erik Krefting og Runar Vatne.

Førstnevnte har nå saksøkt sin tidligere mangeårige partner, og krever at Vatne kastes ut av deres felleseide selskap Søylen Eiendom.

Sistnevnte sitter med en eierandel på 49,83 prosent, som Krefting nå ønsker å kjøpe for en pris fastsatt av domstolen. Med 50,17 prosent, sitter Krefting på aksjemajoriteten i selskapet.

Det framgår av årsregnskapet til Søylen Eiendom, som Børsen har innsyn i. Stevningen ble levert 21. juli i år, men saken er fortsatt ikke berammet i Oslo tingrett.

Det var DN som først omtalte saken.

Sterk uenighet

Overfor avisa henviser Vatne til sin advokat Per Ristvedt for kommentarer. Sistnevnte slår hardt tilbake og beskriver søksmålet som «grunnløst». Videre opplyser Ristvedt at Vatnes investeringsselskap bestrider søksmålet.

- Søksmålet representerer misbruk av Søylens ressurser, og det er iscenesatt av Krefting som har 50,17 % av aksjene i selskapet, skriver Ristvedt til avisa.

Dette er et nok et dramatisk steg i en allerede langvarig konflikt mellom ekspartnerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.