Isfront: Milliardærene saksøker hverandre

Ekspartnerne i heftig konflikt.

STRID: Runar Vatne og Carl Erik Krefting er begge eiere av eiendomsutvikingsselskapet Søylen Eiendom. Nå vil Carl Erik Krefting kaste Runar Vatne ut av selskapet. Foto: Anette Karlsen / NTB
STRID: Runar Vatne og Carl Erik Krefting er begge eiere av eiendomsutvikingsselskapet Søylen Eiendom. Nå vil Carl Erik Krefting kaste Runar Vatne ut av selskapet. Foto: Anette Karlsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har oppstått full isfront mellom eiendomsinvestorene Carl Erik Krefting og Runar Vatne.

Førstnevnte har nå saksøkt sin tidligere mangeårige partner, og krever at Vatne kastes ut av deres felleseide selskap Søylen Eiendom.

Sistnevnte sitter med en eierandel på 49,83 prosent, som Krefting nå ønsker å kjøpe for en pris fastsatt av domstolen. Med 50,17 prosent, sitter Krefting på aksjemajoriteten i selskapet.

Det framgår av årsregnskapet til Søylen Eiendom, som Børsen har innsyn i. Stevningen ble levert 21. juli i år, men saken er fortsatt ikke berammet i Oslo tingrett.

Det var DN som først omtalte saken.

Sterk uenighet

Overfor avisa henviser Vatne til sin advokat Per Ristvedt for kommentarer. Sistnevnte slår hardt tilbake og beskriver søksmålet som «grunnløst». Videre opplyser Ristvedt at Vatnes investeringsselskap bestrider søksmålet.

- Søksmålet representerer misbruk av Søylens ressurser, og det er iscenesatt av Krefting som har 50,17 % av aksjene i selskapet, skriver Ristvedt til avisa.

Dette er et nok et dramatisk steg i en allerede langvarig konflikt mellom ekspartnerne.

Raknet

I juni ble det kjent Runar Vatne selv saksøkte Carl Erik Krefting der bakteppet blant annet er en uenighet om salg av eiendommer i Søylen-systemet, ifølge Dagens Næringsliv.

Krefting uttaler til DN at søksmålet han nå tar ut er «for selskapets beste». Han mener at samarbeidet mellom de to forretningsmennene «ikke har fungert på lang tid», og at dette er den beste løsninga.

- Jeg registrerer at Vatne mener at Søylen har igangsatt utløsningssaken på grunn av Vatnes erstatningskrav mot meg. Det er ikke riktig. Dette er to helt separate saker. For øvrig er det fremdeles ikke gjort klart hva som eventuelt ligger til grunn for dette erstatningskravet, skriver han i en epost.

Solide formuer

Runar Vatne er for øvrig eier og daglig leder av Vatne Capital, og regnes som en av Norges rikeste personer.

Ifølge Kapital begynte 45-åringen som aksjemegler i Pareto etter studiene, før han gikk over til eiendom på fulltid sammen med ovennevnte Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad i Søylen Eiendom.

I 2019 hadde Vatne en formue på svimlende 1,75 milliarder kroner, noe som sendte ham inn på en 179. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Kreftig er på sin side oppført med en formue på 2,3 milliarder kroner, og havner dermed på 140. plass på Kapitals liste.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer