McDonalds:

Iskremmaskin etterforskes

McDonald's McFlurry-maskiner - som ofte er ute av drift - har sørget for både søksmål og offentlig innblanding.

SVIKTER: Hurtigmatkjeden McDonald's sliter så mye med iskremmaskinene sine at det er blitt et fenomen. Foto: Nick Ansell / Scanpix
SVIKTER: Hurtigmatkjeden McDonald's sliter så mye med iskremmaskinene sine at det er blitt et fenomen. Foto: Nick Ansell / Scanpix Vis mer
Publisert

Det er et kjent problem blant amerikanere at McDonald's i årevis har slitt med å holde iskremmaskinene sine gående.

Komikere har blant annet vitset om problemet på tv, og konkurrerende selskaper som Jack in the Box og Wendy’s har latterliggjort McDonald's på sosiale medier.

Det finnes til og med en online tracker - McBroken - som overvåker iskremmaskinene som ikke er i bruk.

Dette skriver blant annet The Wall Street Journal.

POPULÆR: McFlurry-isen er en velkjent del av hamburgerkjedens varemerke. Foto: ANP / Scanpix
POPULÆR: McFlurry-isen er en velkjent del av hamburgerkjedens varemerke. Foto: ANP / Scanpix Vis mer

- Jeg begynner å lure på om denne McDonald's-en i det hele tatt har en iskremmaskin. Den har vært «ødelagt» så lenge at jeg begynner å komme opp med konspirasjonsteorier, skriver en Twitter-bruker om sin lokale McDonalds i byen Atlanta i delstaten Georgia sørøst i USA.

Prøver å fikse maskinene selv

Ifølge et brev The Wall Street Journal har fått tilgang til, tok Federal Trade Commission (FTC) kontakt med McDonald's i sommer for å få informasjon om hva som faktisk foregår i forbindelse med de ødelagte iskrem-maskene.

FTC ønsker ikke å kommentere saken, ifølge avisa.

McDonald's har imidlertid prøvd å være med på leken, og har prøvd seg på morsomme kommentarer på sosiale medier.

- Vi har en vits om vår iskremmaskin, men vi er redd for at den ikke funker, skrev de på Twitter i fjor.

Noen franchiseeiere har betalt for opplæring av sine ansatte for å fikse maskinene. Andre har kontaktet produsenten, Taylor Commercial Foodservice LLC, og andre autoriserte reparasjonsfirmaer.

Gikk til rettssak

Firmaet Kytch inc. begynte for to år siden å tilby en enhet som kan festes på iskremmaskinene til McDonald's, for å gi beskjed om når de ikke fungerer.

Ifølge selskapet selv benytter eiere av McDonald's' franchiser i 30 amerikanske stater seg av denne alarm-enheten.

PRIS- OG KALORIBOMBE: Denne spesielle hamburgeren koster mer enn 11 000 kroner, og inneholder ikke mindre enn 3618 kalorier. Det er den britiske kokken Chris Large som har laget den i sin restaurant i London. Video: KameraOne Vis mer

McDonalds har nå sagt at de jobber med å utvikle sin egen alarm-enhet for iskremmaskinene sine, og dette har Kytch reagert på.

Kytch har nemlig gått til søksmål mot produsenten av iskremmaskinen, Taylor, og beskylder selskapet for å samarbeide med McDonalds om å kopiere teknologien til Kytch.

Klagen, som er på vent, påstår at Taylor fikk tilgang til alarm-enheten etter at McDonalds brakte maskinen til reparasjonsbedriften - med enheten til Kytch festet på.

Hindrer eiere å fikse selv

Biden-administrasjonen holder for tida på med å granske en rekke produkter - fra telefoner til traktorer - for å finne ut om produsentene hindrer eiere i å fikse produktene selv.

I juli sa FTC at de ville undersøke restriksjonene på reparasjon av enheter.

FTC ønsker å vite hvordan McDonald's vurderer leverandører og utstyr, inkludert iskremmaskinene, og hvor ofte restauranteiere får jobbe med sine egne maskiner, ifølge The Wall Street Journal.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer