Gjenåpningen av Norge

Iverksetter tiltak etter gjenåpningsnatta: - Kritisk

Kriseledelsen i Trondheim kommune ser «alvorlig» på de kaotiske tilstandene utenfor byens utesteder lørdag kveld. Kommunedirektøren mener de fikk for lite tid til å forberede seg på en normal hverdag.

FESTSTEMT: I både Oslo og Trondheim måtte politiet rykket ut, etter at store folkemengder samlet seg utenfor byens utesteder. Video: Joakim Halvorsen / Kaja Storrøsten Vis mer
Publisert

«Tid- og stedvis et skikkelig kaos, som vurderes som alvorlig».

Det er dommen fra Trondheim kommunes kriseledelse etter gjenåpningshelga. I byer over hele landet ble det lørdag kveld meldt om køkaos. I Trondheim skal flere ha besvimt utenfor utestedene.

- Politiet og utelivet har beskrevet trengselen som ganske kritisk i en periode, før man fikk kontroll. Det opplevdes nok ganske dramatisk for dem som sto inneklemt i køene, sier kommunedirektør Morten Wolden til Dagbladet.

Etter møter med både politiet og utelivet har kommunen besluttet å iverksette flere tiltak inn mot kommende helg. Kommunedirektøren er også spent på hva som skjer når studentfestivalen UKA inntar byen om halvannen uke.

- Helga som kommer blir kanskje den mest krevende, siden folk fortsatt opplever gjenåpningsrusen og vil ut for å feire.

- Uforberedt

Politiet i Trondheim har laget planen som skal sikre tryggere rammer for et uteliv fritt for restriksjoner. Den går i korte trekk ut på en beredskap lik det som har vært normalt i helgene før pandemien.

- Forrige helg var vi litt uforberedt. Det var vanskelig å forutse at det skulle komme så mange ned til sentrum så tidlig på kvelden, sier seksjonsleder for forebyggende patrulje i Trondheim, Torkjel Rendal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer