Roman Abramovitsj

Jages: Tok yacht-grep

Begge luksusyachtene til Roman Abramovitsj har ankommet Tyrkia, og omgår med det sanksjonene.

I TYRKIA: Bermuda-flaggede «Solaris» ligger til havn i Bodrum i Tyrkia. Foto: Uhlas News Agency /AFP / NTB
I TYRKIA: Bermuda-flaggede «Solaris» ligger til havn i Bodrum i Tyrkia. Foto: Uhlas News Agency /AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sanksjonene har haglet over russiske oligarker de seinere ukene, og flere vestlige land har tatt beslag i luksusyachter og -eiendommer.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj holdt seg først unna sanksjonslistene, før han etter hvert havnet på både Storbritannia, EU og Canadas svartelister i tur og orden.

Gravegruppa OCCRP har publisert prosjektet Asset Tracker, hvor de har dykket inn i dypet av oligarkverdier verden over. De anslår at Abramovitsj er oligarken med størst verdier i eiendeler.

Han skal blant annet eie flere leilighetskomplekser i London, luksusvillaer i Frankrike og flere privatfly og helikoptre.

I Tyrkia

Det er imidlertid det som skal være hans to superyachter, «Solaris» og «Eclipse», som har fått mest oppmerksomhet av eiendelene hans. De har nå ha seilt unna klørne til myndighetene og er fortøyd i Tyrkia. Det viser blant annet MarineTraffic.

«Solaris» kommer fra Montenegros foreløpig trygge havn Tivat. Landet har nylig varslet at de vil slutte seg til sanksjonene, og superyachten fikk plutselig fart på seg kort tid seinere.

«Eclipse» har ligget fortøyd i Barcelona i Spania, men var også nettopp på vei mot andre farvann. Også her ville myndighetene kunne slått til mot yachten om de klarte å knytte eierskapet til Abramovitsj. Nå er imidlertid «Eclipse» også lagt til havn i Tyrkia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer