Jakter EUs klima-milliarder:
- Vi skal «bjuda på»

Norge gjør seg nå lekre for EU i kampen om hundrevis av milliarder med grønne euro.

«GUTS»: Norske bedrifter må ha vilje og guts og satse på klimavennlig teknologi i det europeiske markedet. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet

«GUTS»: Norske bedrifter må ha vilje og guts og satse på klimavennlig teknologi i det europeiske markedet. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Norge har et helt fantastisk utgangspunkt. Vi er tett koblet på EUs klimapolitikk og det indre markedet gjennom EØS-avtalen, men har også industri og teknologi i verdensklasse. Nå følger vi opp det tette samarbeidet med EU, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Hun har tatt med seg næringsminister Iselin Nybø (V) og NHO-sjef Ole Erik Almlid for å fortelle om regjeringens arbeid både overfor norsk næringsliv og EU for å sikre at norske bedrifter ikke blir stående igjen på perrongen når det grønne toget går i Europa.

For det er nå det skjer, skal vi tro trekløveret.

- Vi kommer til å huske 2020 som det store corona-året, men også året der det grønne skiftet virkelig satte fart. Norsk næringsliv vil veldig gjerne bli med, sier Almlid, og blir fulgt opp av Nybø:

- Vi har naturgitte fortrinn med vannkraften. Det er bra, men det må mer til. Vi trenger vilje og guts, det har vi et næringsliv som i aller høyeste grad har, sier næringsministeren.

Møter EU-topp

Det er enorme summer det er snakk om. EUs coronakrisepakke er på 750 milliarder euro. En tredjedel skal gå til grønn omstilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer