Strømpriser:

Jakter på strømtyven

Mistanke nr. 1: Strømtyveri for å lade elbil.

VARMEKABLER OG KJØLESKAP: Men er det noen som stjeler strøm til elbil-lading i den store hyttekommunen Vinje i Telemark? Foto: Privat.
VARMEKABLER OG KJØLESKAP: Men er det noen som stjeler strøm til elbil-lading i den store hyttekommunen Vinje i Telemark? Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Nå skal strømtyven(e) i et av landets største hytteområder stoppes.

I alle fall skal han/hun/de som stjeler dyr strøm når eierne ikke er der, få slite mer for å snike seg gratis opp i kakefatet.

Hvis det er noen tyv som står bak mystiske strømregninger, da.

- Vi synes det er et mysterium at vi bruker mye strøm når vi ikke er på hytta. Forbruket varierer så mye fra dag til dag at det ikke kan stemme. En av hypotesene våre er at noen lader en elbil fra åpent strømuttak på hytteveggen, sier hytteeier Daghild G. Alvestad til Dagbladet.

Forskjellen er godt over 200 kroner dagen på bare varmekabler og batterilading av en elbil.

Familien har kontaktet elektriker for å få montert en lås på strømuttaket på hytteveggen. Før kommende helg tar de den fire timer lange bilturen fra hjemmet i Bokn ved Haugesund til hytta i Rauland for å sjekke «alle mulige» forklaringer.

Verken Daghild G. Alvestad eller mannen Tor H. Alvestad er elektroingeniører - derimot sykepleier på akuttavdeling og kjøpmann. Og de vet minst like mye som folk flest om fakturaer/regninger i forhold til hva de har kjøpt/brukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.