Jaktet prisrekord: Tar drastisk grep

Legger ut minihytta på ny - denne gang med kjemperabatt.

HYTTEMARKEDET I INDRE OSLOFJORD: Hyttemegler Marius Berger hadde tro på at denne hytta på Nakholmen ville sette ny prisrekord i Indre Oslofjord. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

I slutten av april omtalte Børsen ei gul minihytte på Nakholmen som var lagt ut for salg med en prislapp på heftige åtte millioner kroner.

Det lille fritidsobjektet, som rommer 37 kvadratmeter, ville sikret prisrekord i Indre Oslofjords øyparadis dersom man solgte til prisantydning.

Det ville ikke markedet bli med på. Tross merkbar interesse for objektet, ville ingen strekke seg til utropspris. I slutten av juni ble minihytta derfor trukket fra Finn.

- Vi var vel litt for optimistiske med tanke på markedet. Det er et nytt prisleie for øyene, og folk var avventende, sier hyttemekler Marius Berger til Børsen.

Millionrabatt

Nå er hytta likevel i ferd med å gjøre comeback. I samråd med kjøper har Berger besluttet å redusere prisantydningen til 6,9 millioner kroner - en rabatt på hele 1,1 millioner kroner.

SE BOLIGEN: Nylig solgt 79 år gamle Knut Wisting villaen sin på Nordstrand i Oslo. Kjøper? Norsk rikskringkasting Vis mer

- I første runde fikk vi signaler fra interessentene som tilsier at dette er et naturlig prisnivå nå. Så får vi se hva markedet er villig til å gi.

- Men man snuser fortsatt på en prisrekord?

- Det er helt riktig.

Hytta på Nakholmen har usjenert beliggenhet, utsikt og ikke minst høy standard. På den andre siden er det ikke innlagt vann, og man må belage seg på utedo og dusj i fellesanlegg på øya.

BA OM ÅTTE MILL.: Hyttemegler Marius Berger hadde tro på at denne hytta på Nakholmen ville sette prisrekord i Indre Oslofjord. Minhyttene på Nakholmen, Lindøya og Bleikøya har vært særdeles ettertraktet de siste to åra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BA OM ÅTTE MILL.: Hyttemegler Marius Berger hadde tro på at denne hytta på Nakholmen ville sette prisrekord i Indre Oslofjord. Minhyttene på Nakholmen, Lindøya og Bleikøya har vært særdeles ettertraktet de siste to åra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Historien har riktignok vist at flere er villig til å legge millioner på bordet for å sikre seg et miniobjekt i Indre Oslofjord.

I fjor ble en annen hytte på Nakholmen solgt for 5 150 000. Det dyreste miniobjektet som skal være solgt i øyriket til nå, er imidlertid ei hytte på 26 kvadratmeter. Den ble solgt for 6 550 000 kroner i 2019.

1,5 mill. over prisantydning

I slutten av mars ble et oppussingsobjekt på 27 kvm uten bad, toalett eller innlagt vann lagt ut for salg på idylliske Bleikøya.

Selv med en kvadratmeterpris på da 140 000 kroner, og behov for omfattende rehabilitering, opplyste mekler om uvanlig høy interesse forholdsvis tidlig i prosessen.

Prisantydningen var satt til 3,7 millioner kroner. Hytta gikk til slutt for 5,2 millioner kroner - altså 1,5 millioner over prisantydning.

- Det er til syvende og sist markedet som bestemmer, uttalte Berger i april.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer