I Japan drikker unge voksne stadig mindre alkohol, og flere enn før drikker ikke i det hele tatt.
Tall fra skattemyndighetene viser at inntak av alkoholholdig drikke per innbygger har gått fra 100 til 75 liter årlig, fra 1995 til 2020.
Og når forskningen er klar på skadeeffekten alkohol har på folkehelsa og samfunnet, skulle man kanskje tro at myndighetene jubler av statistikken.
Alkogrep
Men nei, de vil få befolkningen til å drikke mer. Derfor har de igangsatt en nasjonal konkurranse, der målet er å få reversert trenden.
Kampanjen «Sake Viva!», bakket av skatteetaten, sikter på å sparke i gang en plan som gjør drikking mer attraktivt og gi industrien et løft, melder BBC.
Årsaken er økonomisk. Da pandemien traff landet stupte Japans skatteinntekter fra alkoholsalg med 110 milliarder yen, cirka 7,8 milliarder kroner etter dagens kurs, ifølge The Japan Times.
Vil få etterspørselen opp
Folks nye vaner, delvis forårsaket av pandemien, samt en aldrende befolkning har skyld i at drikkeraten fortsatt er lav.
Konkurransen er rettet mot 20 til 39-åringer, som oppfordres til å dele forretningsideer slik at alkoholetterspørselen blant deres jevnaldrende går opp - enten det er for japansk sake, shochu, whisky, øl eller vin.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger