- Jeg ble ganske forbanna

Sammen igjen etter bruddet: LO-leder Peggy Hessen Følsvik setter ord på hvordan hun opplevde rabalderet.

VENNER IGJEN: Etter noen stormfulle timer fredag, var enigheten og tilliten gjenopprettet da LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid møttes til debatt i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB
VENNER IGJEN: Etter noen stormfulle timer fredag, var enigheten og tilliten gjenopprettet da LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid møttes til debatt i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

STAVANGER (Børsen): Før helga var det full isfront mellom NHO og LO. Mandag møttes arbeidslivstoppene igjen til debatt under ONS-messa i Stavanger.

- Det var ugreit. Jeg ble ganske forbanna, for å si det mildt.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik la ingenting mellom da hun ble bedt om å kommentere bråket mellom LO og NHO før helga. Da var isfronten total - i noen timer.

Tillitsknekk

Mandag var bråket før helga et tilsynelatende tilbakelagt stadium, og på scenen møttes de to til debatt, under overskriften «Norsk energiframtid - på tilliten løs?» sammen med statsminister Jonas Gahr Støre og Høyre-leder Erna Solberg på Kristiansundspaviljongen i Vågen i Stavanger under ONS-messa.

Og at det handlet om tillit er kanskje en tanke ironisk, for det var nettopp tilliten mellom LO og NHO som fikk seg en alvorlig knekk fredag.

Da brøt LO all kontakt med NHO med umiddelbar virkning, som følge av uttalelser fra Stein Lier-Hansen, leder i det mektige NHO-forbundet Norsk Industri.

Uttalelser om at han mente lockout burde bli et virkemiddel som er likestilt med streik vekket harme i LO. At samtaler mellom Følsvik og Almlid ble gjengitt i VG, gjorde ikke saken noe bedre for LO-lederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer